14/01/2014

Nivea | Aqua effect Peeling

Neki su već upućeni u moju beznadežnu potragu za dobrim, efektivnim, a blagim pilingom. U postu o godišnjim favoritima rekla sam da mi je LUSH 'Angels on Bare Skin' omiljen piling i to stoji, ali, da se ne vrtim kao pokvarena ploča - LUSH-a ovde više nema. Probala sam nekoliko pilinga od kada sam poslednji AOBS potrošila i većina njih na tržištu je sa mlevenim košticama, uglavnom kajsije. Ti mali grebajući djavolčići meni su pravili haos na licu. Onda sam u ,,Ljubičici'' naišla na, nećete verovati, devojku od pomoći! Kada sam joj objasnila šta tražim i da ne želim Vichy piling, ona je sve police pregledala i preporučila mi Nivein 'Aqua Effect' piling sa mikro zrncima.

 y
 Nivea 'Aqua Effect' piling dolazi u tubici od meke plastike, a sadrži vitamin E u plavim kuglicama koje treba da spreče da dodje do iritacij, kao i čuveni sastojak Niveinih proizvoda Hydra IQ koji treba da održi optimalnu hidrataciju kože i samim tim preči isušivanje i zatezanje. Tu, moram reći, da je ovaj piling sjajan, jer me posle korišćenja koža zaista ne zateže, a nije ni škriputava. Proizvod je gelasto-vodenaste teksture i jednim delom se upija u kožu.
Ono što ja očekujem od pilinga jeste da skine ljuspice osušene kože, ako ništa drugo. Za to je potreban dosta snažan piling, ali kako je moja koža ekstremno osetljiva, taj piling mora biti i blag. U suštini - gruba šmirgla načinjena od svile. Skroz realno, zar ne?
Nivea 'Aqua Effect' piling je namenjen normalnoj i mešovitoj koži. Mislim da je to dobra odredba, jer za veoma suvu, ljuspavu kožu, ovo svakako nije dovoljno. Jednostavno je preblag za težak fizički rad. Kako god, ukoliko kožu treba samo osvežiti, ukloniti površinsku prljavštinu i blago nataložene mrtve ćelije - ovaj će piling odraditi posao. Za dubinsko čišćenje pora, skidanje slojeva kože i sličnog - preskočite.


Tokom čišćenja plave kuglice se raspršte, a kristalne se skoro pa skroz stope sa kožom. Mene je malo peckalo oko nosa, ali ništa strašno. Oko usana, gde mi je koža najosetljivija nisam ga ni osetila. Ono što predlažem jeste da pre koršićenja ili naparite lice ili držite vlažan peškir na licu barem 5 minuta, jer ćete tako opustiti i omekšati kožu, a tako i olakšati posao pilingu. Ukoliko ovaj piling ne kombinujete sa drugim ili vaša koža nije prezahtevna, preporučujem da pilingirate lice 2 puta nedeljno, jer jedino tako ćete videti neki očigledniji rezultat, a kako je veoma blag, neće iritirati kožu.
Kao što možete videti na slikama ispod, čestice su zaista sićušne.
 

Nivea 'Aqua Effect' dolazi u tubici od 75ml i košta oko 530 RSD. To je ok količina jer meni je za jednu upotrebu potrebno oko 1,5 cm proizvoda. Ja ga koristim oko mesec dana i potrošila sam 1/3 tube iako je moj sindrom, pilingiratis constantis, u punom jeku.

Koji piling trenutno koristite?

kissi&kissi
LeClaire

25 comments:

  1. Merkala sam ovaj piling u Ljubicici i umesto njega uzeh Bioten piling za normalnu i mesovitu kozu i sasvim sam zadovoljna, ali mi je ostalo da ovaj kupim sledece zime. Tokom godine koristim Bozen Face scrub koji mi je malo jaaak za ove ledene dane, ali ti njega preporucujem :D Agresivniji je malo, ali je najbolji piling koji sam iiikada probala, moj HG piling definitivno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikada nisam probala Bozen kozmetiku. Videcu na Zelenjaku kada budem. :)

      Delete
  2. Vrlo retko koristim klasične pilinge, kod mene tu ulogu odrade maske, najčešće na bazi gline :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni gline dosta isuše kožu, pa se ne bih usuđivala da ih mackam na celo lice.

      Delete
  3. Mislim da je ovaj piling imao ranije drugacije pakovanje, imala sam ga i pisala o njemu, bio mi je jedan od boljih iz drogerija. Inace volim grublje pilinge, ali mi je ovaj prijao i bio sasvim dobar, posebno za pilingiratis constantis :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skroz moguće. Mada piše NEU na njemu..mora da su dodali tri kapi vode i sada je to potpuno nova formula. ;)

      Delete
  4. Nisam ga probala. Nesto nemam pilinge u poslednje vreme. MAda nije da ih ne volim...sta ja znam. Trenutno koristim moj piling sa secerom cimetom i kokosovim uljem koji sam pravila za usne. Primetila sam da mi je super i za lice, pa dok ga na potrosim ne kupujem nista :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokosovo ulje koristim isključivo za piling za usne i mackanje okoloočne regije, jer je inače to ulje komedogeno.

      Delete
  5. Ja vec neko vrijeme trazim piling koji ce mi odgovarati, da cisti moju mjesovitu kozu ali da nema salicilne kiseline... hm... ovaj nije los po opisu ali ne znam je li dovoljan, mozda za ponekad a ne za pilingitis constantis :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovaj nema salicilnu. Dobro si me potsetila da napišem sastav. Ako ti ne treba baš ono otčepljenje pora i te agresije - onda ti je ok. :) Inače je pilingiRAtis constantis. Get your terms straight gurl!

      Delete
  6. Ja volim dobro, pošteno ribanje :DD iako sam nedavno nabavila od green girl polish me blue piling koji je izrazito blag, ali predivan! Zaljubih se <3
    Nivein nisam probala a čini mi se da mi ne bi niti odgovarao :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha i ja volim da se dobro izribam lice i definitivno imam ogromnu želju da probam GG proizvode!

      Delete
  7. Moja sestra je ovo koristila,nije los preparat :) ,super post :) http://allbeautyandfashionstuff.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Nisam probala ovaj piling. Inace izbegavam Nivea proizvode za negu lica, jer su mi davno, kada sam ih kao tinejdzerka koristila pravili probleme po licu :(

    Ja trenutno koristim Freeman od kajsije i prezadovoljna sam <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ne mogu te sa košticama! -,- A inače kada se pojavila ona Nivea tinejdžerska linija, nisam sigurna kako se zvala, ali je imala pakovanje sa cvetićima - meni je jedan losion na pregibu nosa istanjio kožu do krvarenja.

      Delete
  9. Ja obozavam nivea proizvode za lice,isto tako i ovaj piling koristim,i jako mi se dopada!:)

    ReplyDelete
  10. Nisam ga ni probala ni doživjela na policama, ali ja volim blaže pilinge, mislim da bi se meni svidio. Inače, super mi je Avene piling :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razmišljala sam i o Avene, ali sam čitala da je on baš baš blag.

      Delete
  11. Meni je ok ovaj piling, ništa spektakularno.

    ReplyDelete
  12. Prvi put sad koristim nešto takvo i to je Afrodita 3u1,videću dal će biti kakvih rezultata,inače sve ostalo koristim Niveino :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slabo koristim Afroditinu kozmetiku, a i nisam ljubitelj tih milijardu u jedan proizvoda za lice. :)

      Delete
  13. Više sam sklona maskama za lice, a i čini mi se da mi ovi ne bi bija dovoljno grub za moju kožu. Do sad mi je jedino bija fantastičan od Trilogy-a exfoliant, tražim mu povoljniju verziju, al za sad neuspješno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ovaj kombinujem sa LUSH Dark Angels, kojim pilingiram T zonu. :)

      Delete
  14. Hmmmmm, meni bi čak ovaj bio ok. Isprobaj Caudalie kremasti peeling. Taj je odličan.

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.