06/01/2014

Avène Paris | Extremely Gentle Cleanser & Eau Thermal

Prvi članak ove godine! Kako uzbudljivo! Razmišljala sam o čemu da vam pričam i setih se svoje nove rutine za negu lica, koju sam pratila skoro dva meseca. Rešila sam da vam predstavim par, za mene, novih proizvoda.
Početkom novembra sam otišla na svoj prvi dermatološki pregled i nisam bila zadovoljna svojom doktorkom, pogotovo jer sam išla privatno i fino sam platila tu zabavu. No, ona je meni prepisala Metronidazol gel da mažem par puta dnevno, na iritirane delove. To je antibiotski gel i prvih par puta mi je bio ok, čak su mi se neki delovi lica umirili, ali to nije bilo dugog veka jer mi je koža ubrzo poprimila jedan čudan osećaj, skoro gumenast na dodir i ljuspala se kao luda. Haos! Odmah sam pretražila internet i posavetovala se u apoteci gde su mi potvrdili da je Avène Paris dobar izbor za sada.


Počela sam sa ,,Extremely gentle'' čistačem(Lotion nettoyante pour peaux intolerantes) koji je namenjen izuzetno osetljivoj koži koja je sklona iritacijama i koja reaguje, čak, i na tvrdoću vode. Moja koža nije u baš tako kritičnom stanju, ali joj je nežan dodir bio više nego potreban. Svojom gelasto-sluzavom teksturom ovaj čistač je milovao moje lice, koje nijednom nije osetilo bilo kakvo zatezanje, peckanje ili neku drugu nelagodu. Ovaj losion ne peni, te nema potrebe koristi dodatne alatke sem vaših prstiju. Ja sipam malo na dlan i onda lagano protrljam izmedju vlažnih dlanova, a potom laganim kružnim pogretima nanesem na lice, gde dlanovima čistim veće predele, dok prstima skidam šminku sa očiju. Jednom mi je malo veća količina upala u oko, ali samo se malo zamaglilo, ništa strašno. Šminku dobro odstranjuje, izuzev vodootpornih ajlajnera, koje skoro pa skroz odstrani, ali se i dalje mogu primetiti tragovi. Nakon ovoga, ja nakvasim mali peškir mlakom vodom i onda pritisnem na lice, praveći blagu kompresu, a onda pokretima ka spolja skidam losion sa kože. Iako je ovo formula koju ne treba ispirati, ja ipak ne mogu da se odvažim da sa suvim maramicama odstranim višak. No, oni za koje je i česmovača alergen, mogu i tu opciju isprobati. Ukoliko sam tog dana bila skroz našminkana, ponovim proces, samo što drugi put peškir nakvasim hladnom vodom.


Moja koža nije dodatno isušena i za mene je to veliki bonus, jer čistači/klenzeri uglavnom dodatno isuše kožu, bar do neke granice. Ovo bih definitivno preporučila onima koji su nesrećno prošli na nekom tretmanu, čija je koža preosetljiva i u potpuno užasnutom stanju. Oni čija je koža nije netolerantna, te normalna, masna i slično neće osetiti beneficije, te im preporučujem da novce ulože u nešto drugo.


Pakovanje je malo čudno. U gornjem delu je šire i plastika je mekša, dok je u donjem uže i plastika je znatno tvrđa. Jedino bih volela da je u potpunosti napravljeno od te mekše plastike. Inače, sadrži 200ml.
,,Extremely gentle cleanser'' sadrži visok procenat Avène termalne vode, dok ne sadrži parabene, parfeme i boje, a ostatak sastava možete videti dole.


Cena nije mala, ali ukoliko imate pravi problem, isplativa je -  oko 1400 RSD, a ja sam na akciji platila 1141 RSD.
Avène Paris ,,Eau Thermal'' ili termalnu (terminalnu! *namig namig*) vodu sam kupila isto kada i čistač. Očekivala sam dodatnu hidrataciju, ali nažalost bila sam razočarana. Tolika je pompa oko ovih magičnih voda, da sam ja očekivala čuda. Prvo što sam primetila je da kada naprskam vodu na lice, ukoliko je pustim da se potpuno upije u kožu, a ne skinem višak maramicom, onda me koža zateže, dok ukoliko obrišem višak nakon 10-ak sekundi - sve je ok.  Voda se rasprši u vidu kuglica i taj oblik zadržava, jer se ne razliva. Osim, naravno, ako ne naprskate pola boce.


Ovu vodu sam koristila nakon svakog pranja lica, ali mislim da to nije neophodno. Nakon masakriranja sopstvenog lica je termalna voda pravi spas. Jednostavno olakša mojoj koži da me ne mrzi i tako smiri situaciju. Verujem da će mi biti od pomoći leti, dok sada jednostavno nisam oduševljena. Nisam ni posebno razočarana, nemojte me pogrešno shvatiti, ali jednostavno nema tog wow efekta.
Ja sam kupila najekonomičniju bocu od 300ml koju sam platila 950 RSD na akciji, a originalna cena je oko 1200 RSD.

Čime vi čistite lice u zadnje vreme?

kissi&kissi
LeClaire

P.S.Uživajte u Badnjoj večeri, ukolo slavite danas! :)

30 comments:

  1. Cistac deluje zanimljivo ali nije nesto na sta ja cesto dajem velike pare. A sto se tice termalnih voda ja to volim da koristim npr posle maske od gline posto me onda koza ponekad malo zateze a ova voda je taman vrati u normalu.

    ReplyDelete
  2. Izgleda da nas dve imamo dosta slicnu kozu, ja ovaj gel isperem vodom i super me sluzi na taj nacin.. A koje kreme koristis? Ja nikako da nadjem hidratantnu koja mi odgovara u potpunosti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za sada iskorišćavam testere, ali hoću da probam LRP Hydreane Riche, jer mi Legere ne hidrira dovoljno suve delove.

      Delete
  3. Dobri stari Avene i moja omiljena termalna <3

    ReplyDelete
  4. 'i fino platila tu zabavu' hahaha bome! pogotovo ako si nakon preporucene kreme tj antibiotika imala dodatne probleme. ja imam problema sa aknama i sad imam novu postavu skin care-a. klindamicin losion, nikel krema sa cajevcem, bioderma sebium gel za umivanje i lush rudolph maska. sto se tice avene termalne meni je zakon jer mi cesto lice bude uzareno od upalnih procesa uzrokovanih glupim aknama. ako ces biti u prilici probaj pronac nesto sa cajevcem ili neke preparate koje sadrze aromaterspijska ulja koja takode smiruju kozu...a je dug komentar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se uvek radujem dugom komentaru! ;) Mislim da je čajevac više za kožu sklonu upalama, ili sam barem bila u toj zabludi. :/

      Delete
  5. Bas dugo planiram da probam Avene termalnu vodu, i taman kad sam odlucila, odjednom mi je palo na pamet da uzmem termalnu vodu od drugog proizvodjaca- LRP. Kad potrosim ovu, verujem da cu se sledeci put uhvatiti za Avene.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda lupetam, ali mislim da su sve termalne relativno slične. No, nemoj me držati za reč. Jedino što mogu da tvrdim je da je Avene najekonomičnija. :)

      Delete
  6. Hm... cistac sam uvijek htjela da isprobam ali mislim da ipak nije za mene, a termalnu sam vec navela u proizvodima koje ne bih vise kupovala bez obzira je li avene, vichy, lrp...jednostavno nemaju ucinka na mene i ne vidim za sta sluze. Osim ljeto za hladjenje koze i to je to :/
    Meni je sve alergen, samoj sebi sam alergen kad je u pitanju koza lica :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne za tebe nije,definitivno, jer je stvarno blag. Vise je ono da se skine sminka i povrsinske prljavstine bez da se koza iziritira ili dotakne uopste. :)

      Delete
  7. Pre mesec dana sam promenila rutinu čišćenja lica. Do sada sam čistila lice LRP gelom, dosta je bio agresivan i isušivao mi je lice, sada koristim sebamed zeleni sapun za problematičnu kožu i prezadovoljna sam. A što se tiče termalnih voda, koristila sam isto LRP koji sam dobila na nekoj akciji i nisam nešto preterano oduševljena, osim kad dodje do, kako bi ti rekla masakriranja lica. Pomaže mi i posle parenja lica čajem od kamilice. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isto, termalna nakon masakriranja! :) Probala sam effaclair lrp gel i meni isto dosta isusuje.

      Delete
  8. pa šta je tim dermatolozima? svi krive terapije pripisuju! :/ drago mi je da ti ovo odgovara, Avene je super.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne bih znala da ti kazem... ja odem po pomoc a dobijem problem.

      Delete
  9. Ja već godinama kupujem Avene termalne. I ne brini se, ja ju zimi gotovo ni ne koristim (taman si me podsjetila da ju imam), ali ljeti ne mogu bez nje i ljeti daje onaj wow efekt kad ti je vruće i kada koža žudi za vlagom i osvježenjem. Ukratko, čuvaj ju za ljeto :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovu sam bocu gotovo istrosila, ali za leto vec imam u planu jednu da uzmem, onu malu posebno za tasnu. :)

      Delete
  10. Imam termalnu i slažem se da mnogo impresivnije rezultate daje leti :). Možda i zato što leti prosto sanjam o tušu po licu pa bih se šprickala čime bilo samo da osvežava :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, mislim da ce ona mala boca biti neophodna za leto!

      Delete
  11. Cistac imam i ja, koristim ga povremeno kada mi lice bude bas dehidrirano i zadovoljna sam s njim, zaista je za osetljivu i netolerantnu kozu, i ja ga obavezno ispiram takodje :)

    ReplyDelete
  12. Takodje koristim termalnu povremeno najcesce posle pilinga i teskih maski...takodje ako mozes baci pogled na moj prvi post...nadam se da ce ih biti jos mnogo, mnogo vise..:) hvaala

    ReplyDelete
  13. Volim termalnu vodu, ali ovu još nisam isprobala...
    Sad znam kaj iduće kupujem, hehehe

    pusa

    Matea

    ReplyDelete
  14. Ovo je ooooodlicna cistilica lica i koristila sam je hmmm 2-3 godine? Alternirala sam je sa onim njeznim Avene cistacem u bocici sa pumpicom. Oba su izvrsna i provjerena. Meni se kod ove cistilice dopao taj neki da kazem vlaknast filing, kao da je pomalo fibrozna tekstura. Da li je do mene ili si i ti mozda to primjetila? Jako je njezan i mislim da nema te koze koju bi iziritirao. A Avene termalna, mislim, treba je uvrstiti u Beauty Hall of Fame :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam, meni je vise kao kao sluz, a posle kao emulazija. Ali primetila sam da se razdvaja jedan deo, oko santimetar, kada stoji neko vreme. Postane prozracniji. :/

      Delete
  15. Ja volim Avene, uvijek mi je sigurno s njima. Znam da neće biti osipa, prištića i sl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno su najblazi! Zato sam i odlucila da isprobam ovaj dvojac, jer je moja koza svakako vec previse patila.

      Delete
  16. Večeras sam ćorava, tako da ne zameri ako ne vidim, koja je cena čistača?
    Metronidazol je generičko (farmaceutsko) ime za Orvagil (otvažil), tako da je da Rd otkrila rupu na saksiji :D OMG, pa nemaš gljivice i kandidu na licu, ne treba ti Orvagil. Ček, dva puta da vidim piše li Metronidazol - piše OMG!
    :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cena je oko 1400 dinara. Gledala sam po netu, iako je namenjen prvenstveno za vaginalnu (jel se tako kaze?) upotrebu, moze se koristiti i protiv rozacee.

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.