03/12/2013

L'oreal mezimice | Telescopic & Volumissime

Nakon jedne pauze, vraćam vam se u zagrljaj, da se volimo! Prošao je jedan turublentan mesec, a oluja se tek sprema. No, 'ajmo mi o nekim finijim stvarima. Danas ću vam predstaviti dve maskare, koje su iz dve različite lige. Nemaju istu namenu i možete se pitati zašto ih usporedjujem? Pa zato što, kao što obično biva, kada spojite nespojivo, možete dobiti samo nešto novo, predivno, i (usudjujem li se reći) magično!



Prvo sam kupila ,,Volumissime Carbon Black'' maskaru (negde je Voluminous), kada je Idea imala 30% popusta na ceo asortiman dekorative. Čitala sam hvalospeve o ovoj maskari i kako ju je sam Bog poslao za volumen. Nasela sam i kupila. Bila sam oduševljena! Volumen je bio izuzetno prisutan, trepavice su bile ekstra crne i ja sam bila zaljubljena. Bilo je tu malo grudivca, ali ništa što se ne može istolerisati. A onda, jednog kobnog letnjeg dana, ja sam išla na mali slatki žur gde klima nije radila i posle nastavila kući malom gasnom bombom koju zovu gradski autobus i tako, kuckajući porukice mojoj , u telefonu sam videla svoj odraz. Prenerazila sam se. Izgledala sam kao da sam očima kopala ugalj. Crno svuda, do obraza! Tačkice po kapcima, po licu, ma blagi užas! I ono što me je iznenadilo je što se pre to nije desilo, ne u tim količinama. Uvek se malo trusila i to me je nerviralo, ali, opet kažem, sve se da istolerisati. No, ovo je bilo previše i za mene. Takodje ova velika četkica je za donje trepavice užas živi.
Cena joj je nešto više od 1000 dinara i dolazi u pakovnju od 8ml.
*Slova na mom pakovanju su se delimično izbrisala, pa original možete videti ovde.


Kao što  sam već napomenula, u datom sam momentu pričala sa Dženzivenzi i ona mi je predložila da probam ,,False Lash Telescopic'' u nijansi ,,Magnetic Black''. Tu sam maskaru upamtila još iz ranih dana Elle Fowler, koja je odani fan. Prvo što sam primetila je jako čudna četkica. Izgledala sam kao Tarzan kada prvi put vidi stvari iz modernog sveta. Nisam znala kako da je okrenem, da li da je nanosim u cik cak potezima...? Danima sam isprobavala i nikada nisam postizala zadivljujući efekat - lepo je razdvajala, ali moje trepavice nisu tako bujne i neke su izgledale poput onog jednog golemog stabla u pustinjiskim pejzažima Afrike - jedna trepavica pa praznina, pa druga, pa praznina itd. No, ova maskara, kada se malo osušila, nakon par nedelja, divno se nanosila i sada mi daje taj doll eye efekat, jer mi trepavice lepo izgledaju ispod naočara. To je još jedna stvar sa ovom maskarom - obazrivo nanositi, jer možete se zaneti i onda se sva vlakna nadžidžaju na vrhovima, a devojke koje nose naočare znaju koji je pakao kada možete trepavicama da dotaknete stakla. Ali ova maskara ima tu, čudnovatu četkicu, na kojoj nema previše maskare, tako da je to plus, a i odlična je za donje trepavice.
Cena joj je oko  1200 dinara, a dolazi u pakovanju od 9ml.


Pošto je Volumissime bila previše mlada da bih je bacila, a Telescopic je zaslužila još koju šansu, rešila sam da ih spojim. Zapravo sam jedan dan već nanela Volumissime i trepavice su mi se blago slepile i onda sam uzela Telescopic da ih raščešljam. Sledeći put sam samo malo nanela Volumissime, cik cak pokretima pri korenu trepavica i lagano sam izvukla do vrhova, a potom sam rotirajući četkicu nanela Telescopic (ova četkica nikako nije za cik cak nanošenje, jer to je samo slepljivanje u najavi!) i tako sam dobila svoj ,,dream team''. Volumissime dodatno pocrnjuje koren i daje im malo volumena, a Telescopic samo raščešlja i dovrši posao.

 Gole trepavice
 L'oreal ''Volumissime Carbon Black'' maskara
 L'oreal ''False Lash Telescopic'' maskara
Kombinacija dve, gore pomenute, maskare

Toliko od mene za danas. Izvinjavam se na nešto lošijim fotografijama, ali fotoaparat nije hteo da saradjuje, a obećala sam post danas. :)

Koju maskaru vi trenutno koristite?

kissi&kissi
LeClaire

30 comments:

  1. spoj ove dve maskare je stvarno odlican! ja inace ne volim dlakave cetkice vec iskljucivo silikonske :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam uglavnom anti silikonske, ali evo nadj se izuzetak.

      Delete
  2. Sa maskarama je bas tako, nikad ne znas sta ce te snaci >D Bas si me sad nasmejala sa tim incidentom u busu.
    Elem, nisam probala ni jednu od ove dve jer imam neku averziju prema L'Orealovim maskarama generalno. Nije nista licno, nego eto ima ih previse i ne mogu nikad da se odlucim koju bih izabrala. Osim toga recenzije za njihove maskare se toliko razlikuju od bloga do bloga da prosto ne znam sta da mislim.

    Lepo ti stoji "simbioza" :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su ovo prve L'oreal masakre, do sada sam koristila uglavnom MaxFactor i Maybelline.

      Delete
  3. Imala sam Voluminous carbon black i bila izuzetno zadovoljna! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni samo da se nije taj dan tako lose ponasala, onda bih i ja bila prezadovoljna.

      Delete
  4. Kombinacija ove dve je definitivno pun pogodak :) Ja koristim Essence ILE, to mi je omiljena maskara definitivno. Pošto mi đavo ne da mira, odlučila sam da ipak promenim, razonode radi, pa sam kupila i Maybelline Rocket Volume, koja mi se isto pokazala kao dobra. Ja od maskare tražim da produži trepavice i da ih lepo razdvoji, a to od ove dve maskare i dobijem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nijednu od navedenih nisam probala, ali vidim da je ILE dosta hvaljena. :)

      Delete
  5. Ja sam jako dugo koristila Lorealove maskare, a onda sam pre par godina probala Sephorinu Full Action, ne znam da li je do četkice ili do formule, ali odlična je!

    ReplyDelete
  6. False Lash kao i kombinacija m ise bas svidjaju. Bas razmisljam koju maskaru da kupim, ali ne znam koju bih. Mozda ovu False Lash.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako imas dobar set trepavica i samo zelis da ih naglasis onda False Lash :)

      Delete
  7. Pudrijerica is back!
    I ja trenutno ponekad iskombinujem dvije maskare.. znas da mi je omiljena ona golden rose city style, ali kad se osusi, i kad mi treba dramaticniji izgled, stavim one chanel testerke koja je premokra pa tako one onda suradjuju i dobije se fin izgled. City style mogu koristiti mjesec dana i za dan i vece, a kad se osusi samo za dan...i tako mi ova chanel pritrci u pomoc pa city style potraje duze :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koliko si puta ponovila city style? :P Ja nikada nisam bila za kombinovanje maskara, razmisljam treba mi sto godina da nanesem jednu, a kamoli dve da koristim. Ali evo me, preobrazene.

      Delete
  8. Wonderful post...I like your blog.^^
    Maybe follow each other on bloglovin?
    Let me know follow you then back.
    Lovely greets Nessa

    ReplyDelete
  9. nisam nijednu probala ali deluju dobro. Ovo u busu me je bas nasmejalo...

    ReplyDelete
  10. Voluminous mi je uvijek bila ok. Nekako je lagana, a trepavice ogromne.

    ReplyDelete
  11. Volumissime sam koristila u srednjoj, ali onu običnu 5x i tada je bila hit hitova. Telescopic sam probala carbon black i da meni nije neophodan i volumen, mislim da bi smo se volele do kraja života. Na tebi simbioza najbolje izgleda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je bitan volumen, jer ne smem da preterujem sa duzinom. :)

      Delete
  12. Taman je snijeg počeo kad sam vidjela da si objavila post :D ali samo ti uči, razumijem te :( nisam probala nijednu, ja nisam fan L'Oreal maskara, draže su mi Max Factor od drogerijskih :)

    ReplyDelete
  13. Moram priznati da nisam odusevljena ovom Telescopic maskarom. Trajala mi je vrlo kratko i nje bas imala neki wow efekat koji sam ocekivala. Mislim da se za manje novca mogu naci mnogo bolje maskare. Pakovanje je bas jadno. :( Mislila sam da je tako napravljeno bas za nase trziste ali nije. Isto pakovanje je i u Francuskoj... Voluminous maskare su nekad bile zakon! Obozavala sam ih. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma pakovanje mi je ok, ali je telescopic samo za one sa vec dobrim trepuskama. :)

      Delete
  14. Nisan probala niti jednu od ove dvi maskare, al san dugo godina koristila onu Double E. (zlatno bijelo dvostrano pakiranje) i bila mi je odlična.
    Bome ti kombinacija obje maskare čini najbolji efekat. :D

    ReplyDelete
  15. kao da sam očima kopala ugalj hahah :D zajedno imaju dobar efekat, a svaka posebno mi nije nešto.

    ReplyDelete
  16. Lijepo si ti njih spojila u trepavičastu bombu :D

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.