04/10/2013

Smećarnik | Edicija III

Kao što sam i obećala u prošlom Smećarniku, ovaj post posvećen je svoj kozmetici koju sam rešila da izbacim. Nekim stvarima je istekao rok, neke su promenile miris, pa čak i boju, a neke su tu još od kako se Lilly otvorio. Ovde neće biti malih recenzijica, već možda neka priča vezana za taj proizvod. Ima tu nekoliko stvarčica, pa počnimo...




Oriflame paleta šminke -  Ne znam kako se zove, tu je već celu večnost. Moja mama ju je kupila i ostavila u tzv. kutiji za poklone - prilično jasno. Ja sam jedan dan vršljala po toj kutiji i naišla na ovu paletu i znajući da neko treba da je dobije, a ja sam je želela, ja sam noktom izbola sve ruževe. Onda je kroz nedelju dana došao 18. rodjendan jedne devojke i mama je njoj namenila paletu, ali kada je videla šta se s njom zbilo, malo je reći da sam se dobro provela. No, to je bilo baš davno - toliko davno, da ta devojka je odavno završila fakultet i sada se sprema za udaju. Dovoljno davno da ovo leti u kantu.


Oriflame paleta šminke - I ovo je jednako staro kao i prošlo, ali ovu sam više volela, zbog te narandžaste senke. Naradžasta i zelena su godinama bile moje omiljene boje i sve je bilo u te dve boje, pa čak i moja šminkica. To je bio, otprilike, osmi razred osnovne, ali kako sam od drugog srednje zavolela bežnjikave tonove - istih se i pridržavam čak i u šminci.


Avon ,True Color' Quattro - Senke u nijansi ,,Fresh Cut Greens'' - tužna priča. Ok su bile senke, izuzev bele koja je bila samo neki prah bez pigmenta. Imala sam ih jedno vreme i koristila i onda nakon mog 18. su nestale. Nisam mogla da nadjem ovu paletu uopšte, pa sam pomislila da se neko možda počastio. No, nadjem ja njih u nekoj kutiji na dnu neke police i onda mi se voda prolila preko njih. Posle toga senke više nisu bile iste, tako da sam ih zaboravila i evo opet ih našla, ali samo da bih ih bacila.


Avon trio senki - Nijansa je Denim, bile su dobre, čak i sada su fino pigmentovane, ali ova plava u sredini nikada nije bila korišćena za kapke, već samo za neke okolne budalaštine, tipa - Ako pomešam vodu i izdrobljenu senku, šta li ću dobiti? Da... Interesantno čeljade...
Avon ,Color Trend' duo senki - Nijansa je Coral, što je zanimljivo, jer su u pitanju najbledja zelena i isto tako bleda žuta. Za osnovnu školu super, ali za sada - em je rok istekao, em je pigmentacija nepostojeća.


Avon ,Playful' duo senki -  E ove su isto iz one poklon kutije, ali nikome nisu bile namenjene, pa mi je bilo dozvoljeno da ih uzmem - što i jesam. Koristila ih, zaboravila, onda opet našla, nanela, oči su mi gorele i rešila da bacim ovaj duo. Ta-daaa!


Avon ruževi - Moj omiljeni je dugo bio narandžasti ,Peach Daquiri', ali sam prestala da ga koristim pre nekoliko godina i sada je promenio miris, kao i ,Flirty' koji je u sličnom pakovanju, a sam ruž je čak i boju promenio. ,Frozen' je bio interesantnan, ali krajnje nepraktičan, jer su nijanse odvojene i nisu se nikako mešale na usnama, te su uvek bile dve štrafte.


Miss Sporty ,Studio Lash' tečni ajlajner - Stuido LASH? Nije za trepavice, halo!!! Najgori lajner ikada. Preslikava se, peku me oči i sve tako nikako. Bljaki bljak.

 
Oriflame ,Giordani' kuglice - Još jedan proizvod iz praistorije. Nikada ga nisam koristila jer se previše sjaji, ali se broj kuglica godinama smanjivao i godinama su te iste prljale tepihe. Vreme je da leti.


Avon ,Color trend' shimmer tips - Ovu maskaru za vrhove trepavica kupila sam ove ili prošle zime. Ideja je u teoriji briljijantna, ali u praksi - ne baš. Prvo ova se maska nikada ne suši, nikada. Ne sija se i to je praktično srebrni gel za trepavice. Odvratno. Četkica je takva da vam omogućava da nanesete tonu ovog gela na jednu jadnu trepavicu, koja će iz osvete da vam se savije i ubode vas u oko.


Avon ,MagiX' prajmer - Ovo je iz perioda u kom ja nisam znala šta je prajmer. Znam da sam ga imala sigurno preko 3 godine i nisam koristila, hvala Bogu, već 3 godine. :)  Ne mogu vam reći da li deluje ili ne, jer, opet napominjem, nisam ni znala čemu služi.


Avon ,Planet Spa' maske - Prva maska koju sam ikada probala je ,Japanska sake i pirinač' maska, bez  nekog posebnog razloga. Znam samo da sam je želela zato što je ovo peel-off maska. Ova maska je kod mene već nekoliko godina i vuče se po raznim kutijama, tako da je vreme da se rastanemo. Bila je relativno blaga i nije mi iritirala kožu. Druga maska je ,Tajlandski cvet lotusa' koju sam uzela jer bi trebalo da čisti pore, no nije se proslavila, jer možda je moja koža preosetljiva, možda je maska preagresivna, ali mene je lice peklo od ove maske.


Bezimene masne senke - E ovo je kupljeno kada se Lilly tek otvorio i imao je neku akciju. Moja mama je volela masne senke i uzela je ove. Koristila ih je jedno vreme, a posle ih zaboravila. Meni su bile previše sjajne, a i plavu boju na kapcima nikada nisam volela.
 

Oriflame i Avon putne četkice - Neke sam izgubila, neke sam uništila, nisu ništa posebno, čak se linjaju do ludila.


Ms. Manicure turpije - Kupila sam set koji je sadržao dve turpije i užasne su. Ova finija strana, ljubičaste boje, se brzo izlizala, a ova crna je prava šmirgla, više je za drvo nego za nokte. Nikada opet.
Titania turpija za poliranje - ili kako god da se zove. Interesantnog oblika i ok funkcioniše, ali ja sam skoro kupila jednu u Alexandar Cosmetics-u koja ih sve pobija, tako da ni ovo neću opet kupiti.


Titania uvijač trepavica - Prvi koji sam ikada imala i jedini. Bio je dobar, ali posle nekoliko godina već se sav iskrivio i na kraju više nije ništa radio. Tako da je sada samo beskorisno parče metala sa par roze gumenih trakica. Neću opet kupiti ovaj, ali sada mi treba novi uvijač. PREPORUKE!!???

Kao što se može videti, najviše ima Avon kozmetike, jer kako drogerijski brendovi nisu uvek bili dostupni, Avon je bio moja Meka. :)

Do sledećeg kuckanja,
kissi&kissi
LeClaire

49 comments:

  1. Bio je ovo period za bacanje izgleda :)) A i treba napraviti mesto za novo..

    ReplyDelete
  2. Pa ovdje bas ima komada kao iz praistorije. :-))Te Oriflame kuglice jos u crnom pakovanju, a zlatno je vec pa ima sigurno barem 7-8 godina :-)
    Sjecam se i tih Avon ruzeva u tom pakovanju i podsjetila si me na period kraja srednje skole i pocetak faksa kad mi je takodje skoro sva sminka bila katoloska, cak sam i ja jedno vrijeme "dilala" Avon :-)
    I zasmija me sa tim komentarom o Avon gelu za vrhove trepavica :-D
    Ja bas prekljuce nasla nov novcat i neupotrebljen Avon piling za zanoktice, neka termo stvarcica, mislim da je vise ne proizvode. Nekad sam ga kupila, i zaboravila u jednom džepu torbe. I super je, djeluje, i sad cu da ga trosim. Mislim, piling, pa jos za nokte, sto da ne, nije da ce da me otruje ( a ne vidim mu rok ) :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas tako, sve iz praistorije! :) Hvala Bogu pa vecina stvari vec godinama samo lezi unaokolo i ne biva koriscena. :) Ma dobro taj piling za nokte ti je ono, sigurna varijanta, jer sumnjam da mozes neku upalu dobiti.

      Delete
  3. Au ženo gde skupi sve ovo, a ja mislila da je moje Dior senke vintage:D Neki komadi ovde imaju preko 10 godina. One masne senke su se prvo prodavale u Jasminki pa u Ljubičici i bejahu dobre kad sam ja bila u srednjoj školi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja kao neki kolekcionar ;) Ali nisam imala mesta za nove stvari, pa sve staro je moralo da leti. :)

      Delete
  4. Haha baš si vala interesantno čeljade :D
    Ja imam ovaj uvijač Titania i ništa mi ne valja.
    Dobar si feng shui odradila kad si pobacala sve ovo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je Titania bio ok, pogotovo sto drugi nisam uspela da nadjem, sem onog Seforinog za koji sam cula da je jednako los. E jel dobar feng shui? Svakako se u to ne razumem, ali ti na rec verujem. :)

      Delete
  5. Hahshahahaha vode kataloski proizvodi :D.Nisi humana :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, pa naravno, ko ce detetu u osnovnoj skoli da kupuje neke skuplje stvari?! :D

      Delete
  6. Ja sam imala Titania uvijac za trepavice... Uzasan je... Nego, slucajno sam u alexandar cosmetics radnji nasla Ardelov uvijac za trepavice i odlican je... S obzirom koliko umeju uvijaci da budu skupi ovaj je ja msm bio 690 din.. Prezadovoljna sam... koristim ga vec nekoliko mesece i jos je kao nov. Obavezno probaj!!! :)

    ReplyDelete
  7. hahaha joooj hoarderu jedan :D neka se pobacalo, sigurno se osjecas lakse :D a naravno sta sad drugo nego da ides dalje da kupujes i skupljas :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali najgori moguci hoarder! Sve gluposti unaokolo. No, sad ce sajam kozmetike, morala sam da napravim mesta. ;)

      Delete
  8. Hahaha, kako si me nasmijala s Oriflame paletom, dobra sabotaža, moram priznati :D

    ReplyDelete
  9. Auuuu! Eto zasto ja ne volim palete. U glavnom mi se svidi jedna do dve boje a ostale senke se "suse". :D Imala sam tu Titania turpiju koja je zaista odlicna al je za jednokratnu upotrebu. Dobro je da si se resila ovih fosila. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni ja ne volim palete, barem ne ove sa sesto nijansi. Kao sto mozes videti u ovoj Avonovoj,samo su dve izdubljene senke. :)

      Delete
  10. Imam i ja taj Titania uvijac za trepavice ;) Kao sto si i sama navela, ok je, ali nije bas najbolji. I ja trazim bolji, do tad ostajem verna ovom, prilicno je nov, kupljen pre samo nekoliko meseci :)

    ReplyDelete
  11. ahahahaha isti slučaj sa Avonovim prajmerom! Koristila sam ga ali nisam znala za šta služi :D

    ReplyDelete
  12. Hahah, sjajno. Oni avon trio senku sam čuvala do prošle godine, a imala sam je sigurno bar 4 godine unazad. Nekada sam je kupila iz hira, dok sam učila da nanosim senke i sama ne znam što sam je toliko dugo čuvala. I baš ta ista nijansa koju si ti bacila. Sad je nikada ne bih kupila, ni malo mi se ne sviđa. Ne znam šta mi bi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. E sada ne bih uzela tu nijansu pa sve da me neko bije.

      Delete
  13. Koja parada Avona i Oriflame-a! Ah te prastare senke prekrivene prahom senki. Ja sam to sa zadovoljstvompobacala, mada sam imala mnogo manje od tebe. Kako je moguce da je nekome Titania uvijac bio dobar kako?! To ne uvija ni malo! Ako zelis normalan uvijac udji u prvu kinesku prodavnicu i za 200 dinara imas sto puta bolji uvijac od tog. Mnogo bolje uvija.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prava parada! :) Ja ne znam gde ti i Di nalazite te kineze. Moji nista nemaju, a do onog u blokovima ne znam ni da dodjem.

      Delete
  14. Ovo je nešto kao "Da se podsjetimo kako su nekada izgledala pakovanja Avon i Oriflame proizvoda" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, nesto tipa a walk down the memory lane.

      Delete
  15. Bome si se i ti riješila dosta toga :D

    Ja nemam starih i neupotrebljivih stvari ali imam viška. I planiram poslati ženama koje trebaju a ono što je za smeće, već je odavno tamo završilo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja definitivno prosledjujem neke stvari koje i dalje mogu da se koriste, samo nisu za mene. :)

      Delete
  16. Definitivno si se riješila masu stvari i hvala Bogu da jesi, bolje da idu nego da kupe prašinu :D
    Moram i ja pobacati tonu toga, čuvam ih više iz sentimentalnih razloga :)
    Ako si pri novcima, ja ti preporučujem Shu Uemura uvijač za trepavice, možeš ga nabaviti na Jagodici (nemoj ga naručivati s e-baya jer prodaju fejkove) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam ovo sve ,,cuvala'' jer eto, seca na nesto, ali na kraju je samo skupljalo prasinu. Mislim da cu preskociti SU uvijac i baciti se u istrazivanje jeftinijih opcija. :)

      Delete
  17. Slatko sam se ismejala :) Moram da te ispravim, paleta br. 2 je takodje i Oriflame-a, imala sam i obozavala, mislim da sam iskoristila skoro sve iz nje, takodje oriflame kuglice su se kotrljale po podu dok jednom nisam resila da ih presujem uz jedno givenshy rumenilo koje je puklo, nikad lepsa kombinacija :) A masne senkicu su od stare Dahlie dok se nisu rebrendovali, imala sam ih gomilu, koristila za scenske nastupe, toliko su se sijale :) Predlog za uvijac, odlicni u Sephori, a jeftiniji Elf ako imas gde da nabavis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ispravila sam gresku :) Cula sam za elf da je dobar, pa cu videti kakve su opcije za narucivanje :)

      Delete
  18. A šta si ti volila Oriflame i Avon... ;) Tipično tinejđerski! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije sto sam samo njih volela, vec je izbor bio krajnje limitiran. :)

      Delete
  19. čini mi se da nećeš skoro uzimati avon i oriflame :DDDD
    ako si izbacila ove stvari, ni ja ne volim gomilanja i da mi
    ono što ne koristim skuplja prašinu i kvari se.
    najradije nešto poklonim ako vidim da mi se ne sviđa,
    mada sam imala i ove faze kad sam bacala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, nikada ne reci nikad. ;) Bas me je ovo izbacivanje podsetilo da prelistam Avon katalog ;)

      Delete
  20. svaka cast na odluci da pobacas ono sto je staro i sto ne koristis! moracu i ja to da uradim sa essence gel lajnerima... oni su mi bas zapostavljeni, sve ostalo je u redovnoj upotrebi i trosi se :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E da znas da su Essence gel lajneri povuceni iz prodaje. :)

      Delete
  21. Ja sam neat freak kad je u pitanju sminka i ceo kozmeticki kutak...Ovaj tvoj post mi je pao kao odlicna terapija jer volim ta bacanja stare kozmetike :D

    ReplyDelete
  22. bome si dobro čišćenje napravila :)

    ReplyDelete
  23. Super čišćenje, moram i ja da napravim čistku, da oslobodim mesto za nove stvari. :)) Imala sam neke od ovih stvari ranije, Avon senka dvobojna, imala sam slicnu roze mono, najbolja senka ikada, žao mi je da je bacim ali se ne usuđujem da je koristim koliko je stara. :))

    ReplyDelete
  24. Neka si se riješila stvari koje su samo kupile prašinu... pogotovo tih komada koje si imala godinama..... ;-)

    ReplyDelete
  25. Haha, legendarno :D nek si se rijesila svih tih stvari, sad imas mjesta za nove :D

    ReplyDelete
  26. "Četkica je takva da vam omogućava da nanesete tonu ovog gela na jednu jadnu trepavicu, koja će iz osvete da vam se savije i ubode vas u oko." ahhahahahhahahahha umirem :D

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.