16/10/2013

Noviteti | Septembarsko-Oktobarska edicija

Ovo je bio neki logičan sled dogadjaja, zar ne? Nakon toliko izbacivanja, morala sam malo da obnovim svoju kolekciju i prilike za to su se naprosto nizale jedna za drugom.
Pre svega, Dijana je dolazila iz Zagreba, te su sa njom stigle i neke fine stvarčice za mene, a tu je bio i  Grazia Shopping Night, posle kog je došao i sajam kozmetike i pored svega toga bilo je raznih akcija i popusta, ovako usputnih, pa se i tu malo pazarilo.



Krenimo sa najuzbudljivijim - RUŽEVI! Oh yeah, baby! Čim se ukazala prilika da se u mojoj postavi nadje nešto s one strane granice, Catrice ruževi su bili prvi i to - ,,Ultimate Shine Gel'' u nijansi ,,Orangina'' i
,,Ultimate Colour'' u nijansi ,,Princess Peach''. Oba su divna, ali USG mi se više svidja, glatko se nanosi, dok sa UC imam neke mrvice po usnama, pa moram dodatno da razmažem prstom. Naravno, uz Catrice ide i Manhattan i to ,,Soft Mat Lipcream'' tečni ruž u nijansi ,,53M'' - ostavlja baršunast osećaj na usnama i predivno miriše.


Moja Catrice porudžbina nije se završila na ruževima, već sam uzela i set za obrve u jedinoj nijansi u kojoj dolazi ,,010''. Za sada mi se svidja i nema toliko crvenog podtona kao Essence set za obrve.
Kada je reč o Essence kozmetici, ovog meseca se uz Grazia magazin dobijao i neki pokončić, a meni je zapao ,,I Style'' tečni ajlajner sa sundjerastim aplikatorom. Nije ništa posebno.
Na GSN-u nisam ništa spektakularno pazarila, ali sam kupila novi primerak senke koju već imam i koja će se definitivno naći u narednom ,,Smećarniku'' - reč je Artdeco senci u nijansi ,,554 Petticoat'' koja je premeštena iz Ditine limitirane kolekcije u redovnu. Recenziju možete pročitati OVDE.


Na sajmu niko nije odoleo OPI korpicama, pa ni ja. Moj ulov je bio skroman, ali učinkovit. ,,Warm and Fozzie'' iz praznične linije 2011. pod nazivom ,,The Muppets Collection'' koji je divno predivan i tako savršen da je trenutno proglašen najlepšim lakom moje kutije sa lakovima. Drugi OPIć je ,,Uh-Oh Roll Down The Window'' iz jesenje kolekcije 2011. ,,Touring America''. Ime mi je presmešno i asocira me na zagušljivost prouzrokovanu odredjenim curenjem gasa iz ljudskog organizma.
A u kolekciju lakova uvukao se i Catrice ,,Genius in the Bottle'', koji je navodni dupe za Chanel ,,Peridot''. Genijalno izgleda jer se presijava u nekoliko boja, a ja ga trenutno mackam u paru sa UORDTW.
Na sajmu sam kupila i dva komada ovih...paletica? Na pakovanju piše ,,Rozetne'', ali to mi ne zvuči dobro. Svejedno, obožavam ove stvarčice i dosta su praktične, pogotovo kada mi dodju drugarice pa ne mogu da se odluče.


Na GSN-u sam kupila i ovu Max Factor kutijicu sa Creme Puff puderom u nijansi ,,05 Translucent'' - nije prozračan, već daje blagu prekrivenost, a uz njega došla je i moja miljenica medju maskarama - ,,2000 Calorie'' u nijansi ,,Black''. Set je sam po sebi jeftin, a još sam imala dodatnih 20% popusta.


Na Metropoliten event-u sam dobila testere Blistex ,,Lip Relief'' balzama i čim sam ga videla u Lilly-ju pohitala sam da uzmem jedan. Najbolji balzam za usne ikada. U Lilly-ju je trenutno na akciji 20% popusta.
Pošto sam prijavljena na Eucerin-ov Newsletter ili šta već, dobila sam vaučer za testere nekih proizvoda i ja sam iz ponude izabrala losione za telo i to ,,Umirujući losion 12% omega'' i ,, Complete repair'' sa 10% uree, a sa 6% sam prosledila dalje.


Nakon što sam se rešila uvijača od Titanije, kupila sam novi na sajmu, po smešnoj ceni - CALA ,,Perfect'' uvijač za trepavice malo mi liči na E.L.F.-ov iz Studio linije. Mogu reći da je uvijač odličan!
Allin mi je prosledio jedan svoj čistač za četkice i moram reći da sam bila malo skeptična, ali zaista odlično radi svoj posao i još predivno miriše.


DR. PASHA ,,Vanilla Spell'' uljana sveća je nešto najdivnijeg mirisa. Ne miriše toliko na čistu vanilu, već kao da ima primesu pečenih lešnika. Prednost je što može i da se maže po telu, što sam ja i praktikovala, ali nije ništa spektakularno. Još i se i brzo troši, tako da sam malo razočarana ovom svećom.


Ziaja ,,Fruity - Peach and Pear'' gel za tuširanje sam kupila zbog sladunjavog mirisa, negde tokom toplih dana, a još ga nisam ni načela, jer trošim sve one u kojima mi je ostalo po tri kapi.
Garnier ,,Essentials'' dvofazni šminkoskidač je nešto predobro. Moram reći da će MIXA morati da se skloni sa trona, jer ovo ne ostavlja masni film, a kada mi udje u oči ni ne osetim da jeste i uz sve to odlično skida, mada MIXA malo lakše sve skine.
Serical ,,Crema alla Cheratina'' je maska sa keratinom koja je moj trenutni favorit. Prvo maska dolazi u pakovanju od 1000ml po ceni manjoj od 400RSD, ostavlja kosu mekanom i nekako je smiri. Zadovoljna sam i još neke ću isprobati.
Bioten ,,Skin moisture scrub cream'' je navodno 100% prirodni piling namenjen normalnoj ka kombinovanoj koži. Koristila sam ga jedno veče na licu i sutradan su mi iskočile bubuljice, a isto se desilo i na telu kada sam ga tako koristila. Nekoliko dana kasnije sam dobila pa nisam sigurna da li je zbog toga ili je piling jednostavno loš. Probaću opet, kasnije.


Remington ,,Pro Ionic Ultra'' - novi feeen za kosu! Napkon! Ovo čudo je smanjilo vreme sušenja moje grive, a bilo ko ko me je upoznao zna koju količinu kose teglim na glavi, te mi svaki uštedjen minut sušenja veoma znači.


Blush četkice su valjda od avgusta dostupne u Alexandar Cosmetics-u i ja sam tek prošlog meseca kupila ,,16A'' četkicu - gusta, kratka i odlična za nanošenje i ,,mrljanje'' senke ispod donjih trepavica. Drugu Blush četkicu sam kupila na sajmu i to ,,32'' koja je zamena za Sephorinu četkicu za mineralni puder, a još je i mekana kao duša.


I na kraju, kao trešnja na vrhu, moja druga najdraža kupovina(nakon ruževa) su definitivno LUSH ,,Dark Angels'' piling i Sephora ,,Blemish Extractor''(prikazan otvoren na sliic iznad ove). Oba su mi divna! ,,Dark Angels'' još moram da koristim da bih konačno presudila, ali sam zato bubuljicocedjivač odmah dala u primenu i BLAGI BOŽE šta sam sve izvadila!!! Odlična, odlična investicija!

Šta biste želele da recenziram? Šta ste vi skoro kupile?

kissi&kissi
LeClaire

62 comments:

  1. Jao odlicni noviteti! Mnogo mi se svidja Manhattan tecni ruž! Upravo cekam Catrice lak sa slike da mi stigne. Jedva cekam! Ovaj zlaćani OPI mi je isto lep. Blistex kremica je predobra! I ja je sigurno kupujem! Ziaja kupka me mami vec neko vreme tako da i nju kupujem kad mi zafali kupke. Gde si kupila Lush? :) Blush cetkice su divne imam ovu vecu, a bas tu manju bih da kupim. I za kraj planiram vec dugo da kupim taj bubuljicocedjivac i cim mi dodje plata konacno i on dolazi na red!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha znaci ovo je tvoja shopping lista! :D Veruj mi ovaj bubuljicocedjivac ce ti promeniti zivot, pogotovo kada vidis sve sto inace ne moze da se vidi a zivelo je u tvojoj kozi. Blistex preporucujem za ovo ladnije nadolazece vreme.

      Delete
    2. I zaboravila sam da kazem - LUSH je dosao u paketu iz HR. :D

      Delete
    3. E to sam i pretpostavila za Lush. Joj jedva cekam da kupim bubuljicocedjivac!

      Delete
  2. Imamo isti feeeeeen!Ja sam ga kupila po preporuci frizerke i dosta ali dosta se vidi razlika kad susim sa njim i sa nekim drugim,kao nebo i zemlja!

    ReplyDelete
  3. Super si se ti počastila :D Nakon rješavanje sve one silne kozmetike, zaslužila si ovakav šoping :D Ja isčekujem Dr Pasha svijecu,pa me bas zanima hoce li mi se svidjeti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svece intenzivno mirisu, ali mi se miris nije sirio po prostoriji. :(

      Delete
  4. Super noviteti, imam nekoliko stvari odavde, a slazem se za blush cetkicu 32, premekana je! <3

    ReplyDelete
  5. E da susi od korena dlake ka dole tako se brze susi,vlaga brze silazi(tako je meni ova objasnila) i nema da brines! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja tako uvek susim i jos prevrnem glavu tj. kosu. :D

      Delete
  6. Krasni noviteti ali nekako su mi zapeli za oko ruževi pa kistovi :D valjda jer sam u toj fazi "ovisnosti" trenutno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obe ,,klase'' su super, mada ja sam zaljubljenik u ruzeve i uvek im dajem prednost. :D

      Delete
  7. Predivni noviteti :))

    Žao mi je da si razočarana Dr Pasha svijećom, ja ju obožavam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam toliko razocarana samom svecom koliko su samo moja ocekivanja neispunjena. Sveca predivno mirise i ja sam mislila da ce sve tako da mirise, ali ona sebicno zadrzava svoj miris za sebe.

      Delete
  8. Odlicni noviteti... Mozes li mi reci gde si se prijavila za eucerin testere?? Hvala :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prijavila sam se kada je Eucerin imao promociju ispred Lilly-ja u Uscu. Uz kupovinu nekog Eucerin proizvoda, a uz pokazan racun na Eucerin standu ispred radnje, dobijali su se jedan proizvod u punoj velicini i nekoliko testera, kao i mogucnost prijave za novosti.

      Delete
  9. Fenomenalni noviteti!
    Moji favoriti,naravno,lakovi i ovaj Blemish extractor,jedva cekam post o njemu!
    Koliko si ga platila?Kupujem ga prvom prilikom!:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Originalna cena mu je oko 800, a ja sam platila na akciji malo preko 600 dinara.

      Delete
  10. Divni noviteti :) Imamo dosta istih proizvoda i to onih koje bas volim :)

    ReplyDelete
  11. Supeeer stvarčice! Imam ovaj Catrice ruž Princess peach i meni ostavlja neke grudice i zato ga ne nosim baš prečesto. Nisam znala da Ziaja ima ovu fruity liniju, pitam se jel ima toga kod nas, hmm...Eucerin volim, volim a Remingtonovu peglu neću prežalit :( Imala sam takvu sličnu, možda istu ogromnu, profesionalnu i bila mi je fantastična i držala sam ju u ormariću ispod umivaonika, i jedan dan mi je umivaonik procurio i uništio fen, nosila sam ga i na popravak, ali ništa :( Pouka: nemojte držati fen u umivaoniku :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao ja sam jedan fen razbila, a drugi je moj brat pokvario, tako da ostaje na ovom maldjem na unisti ovaj, ali onda ce patiti. :) Ja ispod lavaboa imam samo kantu, a u kanti necu drzati fen sigurno :D

      Delete
  12. Ja svaki put umirem od smijeha kad čitam tvoje postove! Koja si ti kraljica!!! :D
    Evo, šta se mene tiče, uvik me najviše nekako zanimaju ruževi...
    A ja sam taman sinoć napisala svoj new in, pa baci oko na moje novitete, ako već nisi, jer mi se ne da tipkat. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da te uspem nasmejati :D
      Evo hitam do tebe da citam sta si novo nabavila!

      Delete
  13. Super su stvarcice! Smesila sam se dok sam citala post! :) Keratin od Sericala sam probala, i koristim ga i dan danas. Za mene se od svih njihovih maski, do sada najbolje pokazao . xo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja planiram da probam onu proteinsku sa mlekom kada dovrsim ovu(citaj: sledece godine).

      Delete
  14. Opa la, fen za kosu izgleda skroz moćno!!!
    I sad mi je mozak prazan.. A da!!! Gledam ja ove prve fotke, pa kako to sve izgleda kao da lebdi? Da nije Le Claire neka vještica, mađioničarka.. Kad ono stakleni stol :D
    Sad si me podsjetila da nisam dugo mazala Genija u bočici, divan je to lak, nepravedno sam ga zapostavila!!
    Lijepo si popunila prazna mjesta :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahahhaa ma najgora sam vestica! :) E taman i ja planiram sada mazati genija, pa cemo i ti i ja biti twinsies! :D

      Delete
  15. Aaa, ne znam šta je bolje: Fenomenalan fen, sveća, bubuljicoceđivač (:D), lakići.... :) Nekad (uglavnom uvek :D ) zavidim blogerkama koje pišu o celokupnoj kozmetici: preparativi i dekorativi, a ja samo o proizvodima za kosu, a toliko toga bih podelila sa vama :D sada nema nazad, pa mogu samo da gledam vaše postove i da zavidim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tvoj blog - tvoja pravila. :) Mozes pisati o cemu hoces, a mislim da bi i druge blogerke zanimal dekorativa/preparativa. :D

      Delete
    2. Pa znam, ali i sam naziv je usmeren baš ka Nezi kose, pa je malo bezveze :)

      Delete
  16. Znaci dobar je uvijac? Bas sam razmisljala, i htela da ga kupim i eto...zaboravila sam ;(

    Divni noviteti, uzivaj :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobar je, jos ima i stoper tako da kada ga ne koristis opruga nije opustena.

      Delete
  17. A sad uživaj u svojim divnim stvarčicama )

    Manhattan tečni ruž izgleda kao nešto što bi moglo uskoro biti moje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I hocu! :) Dobar je tecni ruz, jedino eto sto nije ne znam kako postojan..

      Delete
  18. Opa, baš si se pošteno ponovila! Želim sad tu sveću, tako si je dobro opisala, njami!

    ReplyDelete
  19. uuuuuuuuuu, u kao uzela bih ti fen :DDD
    lepo si se ponovila :)
    ja još nisam kupila #554 :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. U redvnoj je kolekciji, tako da ne moras da brines. :)

      Delete
  20. Uuuu sta ti imas noviteta! Odlicni su! Zivo me zanima po kom principu radi bubuljicocedjivac. :D
    Bas mi treba neki balzam za usne koji se ne maze prstima. Odmah s posla idem do Lilija po njega. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Javi utiske :) Ne znam da li da pisem post o bubuljicocedjivacu jer je proces krajnje prost. :)

      Delete
  21. Odlični noviteti! Ja planiram da uzmem i četkicu za rumenilo, samo da se odvučem do Alexandra. Jel se mažemo u nedelju? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaaa! Jos cemo smislitit da li cemo samo solo lakic ili nek combo? :)

      Delete
    2. Dogovorićemo se :*

      Delete
  22. Inace ostavila sam sinoc komentar a sad ga nema :D mnogo ti hvala ako si ga obrisala a sve sam lijepo rekla :D Bezobraznice jedna! Ako sam iskljucila stranicu prerano dok se komentar objavljivao onda sam tu samo da ti kazem da ti je lijepa kupovina (onaj dosadni komentar, prvobitni je bio opsirniji) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne krivi mene sto ti ne znas da koristis internet. :*** <3

      Delete
  23. Ovaj Manhattan je divannnnnn! :))

    ReplyDelete
  24. Fenomenalniiiii noviteti, ne mogu nista da izdvojim, sve mi se dopada. :))

    ReplyDelete
  25. E pa svašta si nakupovala. dopada mi se dosta stvari. Na prvom mjestu lakovi, pa čistač za četke, pa četke, pa...ima tu još dosta toga što bih i ja ;)

    ReplyDelete
  26. Odlicni noviteti,zao mi je sto te je sveca razocarala,jer je ja volim jako :(

    ReplyDelete
  27. Divotice <3 Ruževi posebno, kao ja da sam ih birala!!!

    ReplyDelete
  28. wow krasni noviteti... sad idem malo pomnije da sve izanaliziram :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha moji postovi o novitetima ne mogu ni prici tvojim. :D

      Delete
  29. Divni su ti noviteti :) jako mi se sviđa izbor lakova :D i ti mi stavljaš sol na ranu s tim sredstvom za pranje kistova koje nema kod nas, a sve ga imate :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mirna sto puta sam ti rekla - ako ti nesto treba, a mogu da ti posaljem postom, slobodno se javi. :)

      Delete
  30. divni noviteti :)
    fen je izvrstan, a meni se najviše sviđaju lakovi - što ću, slaba sam na njih :D

    ReplyDelete
  31. Slinim, ali doslovice :D Dok sam čitala tvoj post, morala sam se još jednom poslije vratiti pogledati slikice da shvatim da sam si ovaj mjesec kupovala samo nužne stvari i da si nisam dala oduška. Alis am kod tebe zaista uživala: OPI, Catrice, Dr.Pasha, Sephora... Što da ti kažem!! Max Factor 2000 Calorie se spremam kupiti jer je već dugo želim probati i tražim neku jeftiniju maskaru, a većina ljudi koje poznajem su ju nahvalile.
    I fen... eh, budući se za par dana selimo u novi stan, moram kupiti i fen :D

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.