08/09/2013

Yves Rocher | Hydra Végétal Gel

Doš'o ovaj septembar, a ja sedim kući, džabalebarim. Neke se navike lako menjaju. ;)
Razmišljam tako, možda da češće pišem postove il' šta, ali ne mogu da se nateram, neće me inspira(n)cija, te pustim ja Čolu da mi peva, da me uvede u ,,mood''  i razmišljam o kome ću da vam pišem, kad eto na pamet mi pade jedan što me vozao unaokolo, s kojim sam se ludo provodila, ali rastanak je bio neprijatan.
Predjimo na stvar...

Zvao se Yves Rocher ,,Hydra Végétal'' - osvežavajući gel za čišćenje kože lica, mislila sam nema razmišljanja, jer sam se odlično provela sa njegovim rodjakom. Nisam ni bila svesna da familija može imati crnu ovcu. Koje su bile moje namere? Da budemo u stalnom kontaktu, da se s njim budim i usnivam, a da me nikada ništa ne steže i da svu gamad s moga lica otera. U početku nam je bilo divno. Kada smo se družili blago me je mazio po licu i učinak je bio solidan. Dobila sam obećano - čisto lice, bez isušivanja. Pomislih moja mešovita koža je našla svog idealnog partnera, ali...  Uvek postoji ali!


Ovaj plavičasto prozirni gel je namenjen normalnoj ka mešovitoj koži (devojke u radnji su čak rekle ,,mešovitoj ka masnoj''), što, sudeći po nazivu, je meni trebalo idealno da odgovara. Ono što mogu reći jeste da gel zaista hidrira kožu, meni čak u večini sučajeva hidratantna krema nije posle bila potrebna, jer me uopšte koža nije zatezala. Ali to peckanje, to saznanje da čim prodje dublje u pore, moje lice bukne i peče me, čak i onda kada sve sperem - to nije moglo da se toleriše.


Blago peckanje je prvo bilo povremeno i veoma, veoma, blago,  tako da ja nisam obraćala previše pažnje i nastavila sam sa korišćenjem. Ali kada god sam koristila ovaj gel prilikom tuširanja, tj. kada su moje pore bile dodatno otvorene, peckanje je bilo sve jače. U jednom momentu sam u roku od 5 sekundi nanela gel i morala da ga isperem. Toliko me je peklo. Ne celo lice, ali predeo oko nosa, gde mi je koža masna, ali, očigledno, jako osetljiva. Ni ne želim da spominjem haos koji mi je napravio oko usana, gde mi je koža suva. Sve ljuspice i svo crvenilo se povratilo.


Naše je druženje trajalo nešto  preko mesec dana, jer ja sam živela u nadi da ćemo se složiti. Ponavljala sam sebi ,,Popraviće se on''. Ne, neće. I nije. Otišao je, a da ga nisam ni presekla da mu dušu izvadim. Završili smo uz prasak zalupljenog poklopca od kante.
Šta da vam kažem...Toliko mi se nije svideo ovaj proizvod da i kada mi je slučajno pao i poklopac se polomio, meni nije bilo žao. Obično proklinjem gravitaciju ili pločice, a sada - ništa.
Ovaj peh me je koštao oko 900 dinara za 125ml i neće se ponoviti. Još sadrži i parfem. 'De mi je bila glava?


Kom proizvodu ste vi davale šansu više puta, ali vas je konstantno razočaravao?

kissi&kissi
LeClaire

Sastav nisam uspela da slikam, pa ga prekucavam:
     - Aqua/Water/Eau, Glycerin, Sodium Laureth sulfate, Cocamidopropyl betaine, Butylene glycol, Hammamelis virginianna flower water, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Acrylates/C10 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxythanol, Peg-30 Glyceryl Laurate, Methylparben, Parfum/Fragrance, Xantan Gum, Sodium Hydroxide, Tetrasodium edta, Panthenol, Ethylparaben, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Propylparaben, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Propylene Glycol, CI 42090 (Blue 1).

34 comments:

  1. Uff, baš mi je žao. Definitivno ga neću kupiti, već vidim kako bi moja extra suha i osjetljiva koža reagirala. Ja sam dobila neki tester njihov - blagoh pilinga za lice, probala sam ga i ok mi je, ali opet, testeri se ponekad toliko znaju razlikovati od samog proizvoda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikako ne preporucujem ukoliko imas tako suvu kozu, pa cak mislim da ne valjda ni za normalnu. Ja imam neki piling tester, ali smrdi kao djavo.

      Delete
  2. Uvijek zanimljivi tekstovi. :) Meni gel za čišćenje traje baš dugo i onda iščitam milion recenzija prije nego kupim jer se baš nerviram ako mi ne odgovara, praktično samo bacim pare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Meni traju oko 1,5-2 meseca, retko kada vise. :)

      Delete
  3. Ju. A da li ti se cesto desava da ti tako neki proizvod ne odgovara? Moja koza je bas tolerantna. Nikad mi se nesto tako nije desilo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne desava mi se previse cesto, jer dobro istrazim proizvode ili kupujem na preporuku, ali kada se desi neka reakcija onda je to smak sveta. KABUM!

      Delete
  4. Bas si ovo zabavno napisala,uzivala sam citajuci:)
    Uh,ja se trenutno ne mogu sjetiti niceg,ali bilo je takvih mojih gresaka u karijeri...sve si nesto mislim,popravit ce se,ali kad ne valja,ne valja...Moram priznati,sad i ne grijesim toliko,pametnije kupujem,nakon recenzija i foruma...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je sto si uzivala! :) Ja vremenom sve pametnije kupujem, ali i dalje gresim nekada.

      Delete
  5. Nisam probala ovaj gel, samo od kamilice i bio mi je super.

    I ti si imala od kamilice ako se ne varam?

    Možeš li ih usporediti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. HV se malo manje peni od Calmille, ali se oba bas slabo pene, sto je meni skroz ok. Calmille mi nikada nije izazvao neke uzasne reakcije, niti me ista pecka tokom koriscenja, takodje mi regija oko usana ne crveni dodatno, kao kod HV kod koga mi se vratila neka verzija hiperpigmentacije. Posle Calmille-a me koza ne zateze, kao ni posle HV-a, ali posle Calmille-a moram da nanesem kremu, dok je posle HV-a koza poput vlaznog sundjera. To je najblize sto mogu uporediti, jer zaista hidrira kozu, ali mene previse me pecka kada prodre u pore, tako da ja ne mogu da ga koristim. Drzim se kamilice, jer mi je odlican kao svakodnevni gel.

      Delete
  6. Crna ovca u familiji :) :)
    Joj, ne mogu se sada sjetiti koji je moj fail proizvod, ali znam da ih je bilo i sama sam sebe uvjeravala da je dobar jer sam ga toliko htjela, ali bez koristi jer ako nešto ne valja, onda ne valja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao ja imam par proizvoda kod kojih tako ,,Ma bice bolje, nacicu nacin'' i nikada se to ne desi.

      Delete
    2. Nikada, točno tako. Ali znaš koliko dugo si ga htjela i onda pokušaš sama sebe uvjeriti da valja, ali jednostavno kućiš da ne ide :(

      Delete
  7. "Zvao sam je Emili,
    u danima kad voljesmo se mi,
    od proleća do kasne jeseni,
    zbog nje..." zbog njega dobi ti alergiju! Trebalo je odmah to da baciš, pošto ne verujem da bi uložili žalbu prilikom reklamacije, mada po zakonu na to imaš pravo. Ništa gore nego iziritirano lice i sama sam promenila milion sredstava za čišćenje. Uvek kad se zeznem kažem sebi-sapun je majka! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najgore je sto sam ja nasla sta mi odgovara i nastavila da eksperimentisem. ZASTO??? Misterije moga uma.
      P.S. Ziveo Cola!!! :) <3

      Delete
  8. ih, šteta. ja sam našla šta mi leži i ne eksperimentišem :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam ocigledno neka sorta mazohiste, jer kao sto sam rekla, nadjoh sta mi odgovara i nastaavila sam da se igram sa svojom kozom.

      Delete
  9. Slabo se ja kužim u sastojke, ali vidim već ovako par za koje znam da treba zaobilaziti... parabeni, peg-ovi, cocamidopropyl betaine... Šteta, a već dugo sam ih škicala, dobro da sam ovo pročitala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ja kada sam videla parfem... u preparativi?? Ne znam stvarno o cemu sam razmisljla.

      Delete
  10. kad si rekla rastanak ja već mislila neka ljubavna priča na pomolu...super recenzija.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ostvarujem posebnu vezu sa svim proizvodima ;) To mi je pola uzitka!

      Delete
  11. Super napisan tekst.:) Ja sam sebi pronasla dva najbolja prijatelja za ciscenje lica i ne planiram da ih menjam.. Skuplja verzija- Avene blagi gel za ciscenje a jeftinija Babylove kupka od glave do pete pa u zavisnosti od finansija ih smenjujem.:))

    ReplyDelete
  12. Nisam ga probala, ali baš gadno zvuči, neću ni rizikovati.

    ReplyDelete
  13. Zao mi sto ti nije odgovarao...cudno mi je to peckanje :(

    Ja nemam naviku da proizvodu pruzam 347 sansi, vec cim primetim da mi ne odgovara na bilo koji nacin, prestajem sa upotrebom. Ne volim da mucim svoju kozu u nadi da ce se "njeno misljenje i tolerancija" promeniti iznenada ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peckanje je uzasno. -.- Objasnih ti - kao igle da su mi zabadane u lice. Svakako cu se potruditi da ako nista drugo, barem smanjim maltretiranje koze.

      Delete
  14. Uh baš sam htela da ga probam ali me plaši peckanje, moja koža je baš osetljiva!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trazi tester u radnji. Verovatno ce ti dati, a mozda tebi bude odgovarao.

      Delete
  15. Ajme, ajme, ajme :O ne mogu vjerovati da ti je toliki kaos napravio na licu i da još peče! Takvo je otprilike bilo i moje iskustvo s LRP Effaclar Duom :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti si jos skuplje platila peh. A cudno je to, kako neki, eto bas LRPED obozavaju i ne mogu da zive bez njega, a s druge strane nekima je haos napravio.

      Delete
  16. Meni nije jasno zasto uporno prave tako agresivne gelove i tonike za masniju kozu. Skoro sve sto sam uzela da je namenjeno masnoj, bio je promasaj.

    ReplyDelete
  17. Dakle, luđu recenziju stvarno nisam čitala :D
    Dođem ja tako na tvoj blog, da vidim koji od poslednja 52 posta sam propustila i zapne mi pogled na sličici ovog gela koji imam i koji iz nekog razloga čeka na polici da dođe na red za korišćenje. Baš sam neprijatno iznenađena :D Bila sam ubeđena da je ovo krajnje blag gel. Njah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, drago mi je da si se dala u misiju kroz ovu malu dzunglu postova! :D Ako ti koza nije jako osetljiva mozda ti i bude ok. Mislim kada ga vec imas, probaj. :D

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.