15/08/2013

Sephora | Kohl and liner - waterproof

Koliko sam puta započinjala ovaj post, dobro ću ga napisati do kraja nedelje. Krenem jutros da kuckam - ogladnim, moram da doručkujem. Krenem da kuckam, pa se setim da zovem drugaricu jer ne mogu danas da izlazim, pa da dodje do mene. Krenem da kuckam vidim lak mi se iskrzao na noktima, pa da nalakiram nokte. Sad će drugarica doći, pa kafa, pa trač, pa nikako sesti i napisati. Ali obećala sam da će biti danas i planiram da ispunim ovo obećanje, jer ne želim da ostanem poznata kao ona kojoj se ne sme verovati na reč kada je vreme u pitanju.
Tako da, današnji proizvod sam izabrala za recenziju jer svi kače slike sa mora i odmora, a ja čamim u ovom sparnom Beogradu. Pa vi možda imate more, ali ja imam ajlajner boje dubokog mora. Ok, vi pobedjujete.


Ovaj ajlaner sam kupila dok je trajalo sniženje u Sefori. Čeprkala sam i ništa nisam uspevala da nadjem, a onda sam ga ugledala i to je bila ljubav na prvi pogled. Znala sam tačno za šta želim da ga koristim i morao je biti moj. Nijansa koju imam je '02 keep blue' i izgleda kao prava parisko plava. Sam proizvod je blago kremast, ali daleko od granice topljenja u kontaktu sa kožom. Ja ga uglavnom stavljam ispod donjih trepavica - povučem liniju, blago izblendujem sa sundjerastim nastavkom na drugom kraju olovke i tu, na koži, dosta dugo traje.


No, da li to ,,dosta dugo'' opravdava naziv ,,vodootporno''? Ne. Čistom vodom ga nećete skroz oprati, ali dovoljno je bilo malo sapuna i swatchevi su uz nešto grublje trljanje lako nestali sa moje ruke. Tako da će, verovatno, bilo koje sredstvo za skidanje šminke uraditi posao.


Moja dodatna zamerka je to što, ne samo da se ne zadržava u waterline-u, već neće ni da se nanese. Jedno veče sam se vodila idejom da bi bilo Bog-zna-kako interesantno krljnuti plavu boju u oko i samo što sebi nisam odrala taj waterline koliko sam puta prešla. Jedva da je dašak boje ostavio. Što je razočaravajuće, jer je sama olovka ok pigmentovana.

*D-L: jednom povučena linija; dva puta povučena linija; jedanput  povučena i izblendana; dvaput povučena i izblendana,*

Na kraju, da li bih kupila opet? Verovatno ne. Postoje mnogo bolji vodootporni ajlajneri, koji su i kremastiji, a mogu se koristiti i u waterline-u. S obzirom na cenu, ne mogu reći da žalim para, jer na sniženju sam platila 239 dinara 1,2 grama proizvoda + gumenasti sundjerčić koji je odličnog kvaliteta i koji ću zadržati i kada olovku potrošim. Originalna cena je, kako sam videla na francuskom ,Sephora' sajtu - 8,90 evra.

Da li ste probale ovaj ajlajner?  Jeste li šta pazarile tokom Seforinog letnjeg popusta?

kissi&kissi
LeClaire

38 comments:

  1. Pa simpaticno izgleda. Mene licno najmanje od svega privlace te olovke za oci, pojma nemam sto. Samo zato sumnjam da bih fa kupila, mada mi se ovako cini ok. Ja inace najvise volim postove da pisem ujutru cim se probudim. Napravim kafu i eventualno nesto da jedem osem do kompa i krenem da gledam gotove slike za postove i onda odaberem o cemu mi se pise. Srecom uvek imam nekoliko opcija na cekanju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja uglavnom imam neke fotke gotove, ali onda mi se ne svidjaju vise, pa hocu nove i sve tako. A tekstove pisam na licu mesta, jer bi me grickali da ih objavim u bilo kom drugom slucaju. :)

      Delete
    2. Dobro da znam, iako me Sephorini proizvodi više ne mame, budući da je ona kod nas stvar prošlosti.... Nažalost...

      Delete
    3. Ma ima Sefora odlicne proizvode, neki od kojih su mi ozbiljni favoriti. O jednom cu i uskoro pisati! ;)

      Delete
  2. boja je lijepa, šteta što nije i kvalitetnija :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boja je odlicna, kakvu sam i trazila, ali avaj, kvalitet ju je snizio.

      Delete
  3. Imam dosta olovaka za oči ali najmanje ih koristim. Nisam probala Sephorinu i baš mi je žao da nisi u potpunosti zadovoljna, no sigurna sam da će se nekako iskoristiti jer je boja baš divna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja olovke koristim najvise na toj liniji donjih trepavica, tu mi je najlakse nekako. :) Svakako da cu olovku koristiti, nije bas potpuni promasaj. :)

      Delete
  4. Koje marke su ti vodootporni lajneri za waterline? Ja nisam našla još nijednog pa smatram da je to baš zato što su vodootporni, a waterline, kako da kažem... ima vode? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ja ni ocekivala da bude sada skorz vodootporna, ali ovo nece ni boju da nanese, znaci kao da nista ne radim. Realno gledano nijedna marka ne moze napraviti skroz vodootporan ajlajner za waterline, jer ako razmislis kada trepnes stalno peres oci, tako da nema logike nikako da neki traje Bog zna kako dugo. :)

      Delete
    2. Pa da, zato sam pitala :D da nije došla na tržište neka inovacija koju sam propustila :D

      Delete
    3. Za sada jos uvek nema takve inovacije. :)

      Delete
  5. I ja sam kupila istu olovku na snizenju i obozavam je ;) Namenski sam je kupila za iscrtavanje gornje linije kapka i fenomenalna mi je ;) Dugo traje i ne bledi, i jako lepo se nanosi ;) Boja je fenomenalna, bas onakva kakvu sam trazila ;)

    Ja u waterline uvek nanosim beige olovku ;) Eventualno neku u boji, kad mi dodje ponekad, ali ni sama ne znam zasto ovu nisam probala ;) Sad kada si napisala da je nemoguce naneti je, moracu i ja da pokusam...bas bezveze ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na kozi je odlicna, ali ja samo kazem da u waterline nece pa nece. :)

      Delete
  6. Ništa nisam pazarila, a preporučujem ti Bourjois smokey effet olovku sličnu ovoj, jer po tvom opisu ova nije najsjajnija :*
    A isti slučaj sa kuckanjem postova "mnogo htela, mnogo započela" fazon, a ništa ne napišem do kraja :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Definitivno cu probati! ;) A sto se tice postova, ja sve to volim u cugu da ispisem, nekako mi najlakse i najefektivnije.

      Delete
  7. Nemamo Sephoru tako da ni ne gledam njihove proizvode niti me posebno mame. Nije loša olovka, ali ne bi se nikad zagledala da ju sada nisi recenzirala. Ali hajde, potrošit ćeš ju. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naravno da hocu, ali da sam sada odusevljena i da je ovo neki ,,ne mogu da zivim bez tebe'' proizvod - nije.

      Delete
  8. Imam upravo ovu olovku i meni je odlična. Doduše, ne stavljam je na waterline, tamo ne stavljam nijednu olovku osim bež i ponekad crne za uveče. Stavljam je na donji i gornji kapak, razmrljam i stoji ceo radni dan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako je i ja koristim i takodje mi traje dugo i ne bledi. :)

      Delete
  9. Steta... Taman sam pomislila da je dobra pa da nabavim (doduse u drugoj nijansi) jer dugo trazim vodootpornu :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj Deborah ajlajnere, ti su meni za sada medju najboljima, ako ne i najbolji. :)

      Delete
  10. Dodaj sledeci put malo para i aj na sejk :D.
    Nisam nista tamo uzimala sada :).

    ReplyDelete
  11. Aaaa, baš šteta što ne ostaje na waterline.-u,nekako to očekujem kada mi na proizvodu piše da je vodootporan. A da znaš da ove olovčice pikiram dulje vrijeme i hvala ti na ovoj recenziji, srećom sije napisala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako hoces da ih probas, ja ti samo preporucujem da ih koristis na kozi iskljucivo, jer su za waterline jednostavno nefunkcionalne.

      Delete
  12. Uh prelepa je nijansa! Nisam probala njihove olovke tj ove olovke ali hoću!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nijansa je divna, trazila sam ovakvu vec neko vreme! :)

      Delete
  13. Odlicna nijansa. Steta sto se nije bas pokazala dobro al svakako ce ti posluziti. ;) Ja nisam nista kupila na snizenju. Do duse samo sam lakove gledala. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, a i na snizenju su bile sve neke gluposti, nije ni bilo nesto za ne znam kakav ulov. :)

      Delete
  14. Kod nas nema Sephore više pa baš prkosiš ovim postom! :D Ja baš nekako izbjegavam koristiti olovke jer mi brzo nestanu na donjem kapku:/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se izvinjavam! :) Ali tako kada vidim post o Catrice ili Manhattan proizvodima, a meni se place!

      Delete
  15. U Hrvatskoj nemamo Sephore i iako je ova olovka tako-tako, svejedno je sol na ranu :D joj kako bi voljela da se opet otvori...a kada je bila ovdje, nisam opće obraćala pažnju na nju. Nisam ni za benefit znala tada.

    Lijep postic, ja inače ne koristim olovke pa neznam baš puno o njima, a ako kupujem onda su to od ovih prostupačnih brendova poput s-he, essence... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma verovatno ce se opet otvoriti! :) Vrate se brendovi posle nekog vremena...
      Ranije sam malo u komentarima napisala, meni su Deborah olovke za sad medju omiljenima, jer dugo traju, ali im je cena srednja, jer kostaju do 1000 dinara. Nikada toliko, ali tu se kotiraju.

      Delete
  16. Ja baš retko koristim ajlajner. Šteta što ti se nije pokazao, ali nije ni za baciti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ja retko bas da prezirem proizvod, tako da svakako nije za bacanje. ;)

      Delete
  17. Nisam probala ove ajlinere no probaj ajliner of Bourjois snjima sam više nego zadovoljna, a nisu vodotoporni a ko da jesu

    ReplyDelete
  18. Nisam probala, prvenstveno jer nemamo Sephoru, ali ako ikada budem u prilici, radije ću odabrati nešto drugo :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.