05/08/2013

Eucerin | Mattifying Sun Fluid SPF 50+

Nema me nema, kao u zemlju da sam propala. Nisam. Sunce me je spržilo. A čak sam veoma pasivna poslednjih par dana, jer se sva smorim kada vidim vremensku prognozu gde se sve brojke kotiraju oko 35+. Nikada nisam volela leto, kao što ga ni moja koža preterano ne ceni. Naime, ja sam ,,alergična na Sunce''. Znam, znam, zvuči glupavo, ali tako je. Čim temperatura skoči i ja se usudim, greškom, da izađem iz kuće bez zaštitnog faktora - koža mi pocrveni i počnu da mi iskaču neke male neravnine. Nisu bubuljice, jer nisu ,,ispunjene'' nekim intrigantno šarmantnim sastojkom poput gnoja, već samo tako stoje i eventualno postanu ljuspice koje se mogu skinuti pilingom.
Pošto sam vas upoznala sa još jednim fenomenom moje kože, pređimo na današnju zvezdu u usponu.


Eucerin je prvi brend koji sam otkrila, a da je pravio kreme sa zaštitnim faktorom za osetljivu i alergičnu kožu. Od tog dana, nisam menjala brend kada je reč o SPF kremama. Ona koju najviše koristim je njihov matirajuči fluid za lice sa zaštitinim faktorom 50. To je najviši zaštitni faktor koji oni nude, a pravi se i u originalnoj verziji (gušća krema, koja nije matirajuća). Takođe, postoji matirajući fluid sa zaštinim faktorom 30, koji, mogu vam odmah reći, toplo preporučujem, jer je 50-ica bukvalno maska na licu i deluje poput reflektora. Ni dašak Sunca neće doći do vaše kože. Ja, ponekad, imam osećaj kao da mi koža i ne diše. Evo primera - ne stavljam ništa na lice izuzev zaštitne kreme i kada, nakon nekoliko sati, počnem da prelazim preko lica sredstvom za skidanje šminke, na tupferu se nalaze razni tragovi svačega - prljavština, smog, crna zemlja Božija, par dece iz Afrike i nekoliko penzionera. SVE ! To znači da ovo nije ni efekat maske, već efekat lepljive trake za hvatanje komaraca.


No, šalu na stranu, sam fluid kada je nanesen nije lepljiv i kožu ostavlja baršunastom. Ono što je meni bilo interesantno jeste činjenica da lice zaista izgleda matirano, ali na dodir, pod prstima se može osetiti sloj sebuma. Taj efekat matiranja traje, na mom licu oko 5 sati i ne utiče drastično na naredni proizvod koji nanesem.
Sam fluid je blago žućkaste boje i izuzetno je tečan, te je lako preterati. Ja sipam u dlan količinu koja je otprilike veličine novčića od 5 dinara i rasporedim po licu i vratu. Ukoliko su mi ramena i dekolte otkriveni - dodam još malo. Što se tiče mirisa - ima neki klasičan miris SPF kreme. Mene, logično, asocira na more i pesak.

Nisam imala 5 dinara, ali dva dinara se uvek nađe za usporedbu.

Cena Eucerin kreme ,,Sun fluid 50+'' je 1485 dinara za 50ml i meni traje između 4-6 meseci, u zavisnosti od toga da li koristim svaki dan ili po koji put preskočim(znam, znam, ne bih trebala, ali...).
Ukratko, toplo preporučujem ovu kremu, ali mislim da je bolji izbor ona sa faktorom 30. Za cenu koju ima, dobićete pristojnu količinu proizvoda koju možete koristi duži period vremena. I savetujem vam da Eucerin proizvode kupujete kada je u toku promocija, jer ćete, najverovatnije, dobiti gratis neki proizvod u punoj veličini. Promocije se često organizuju u Lilly drogerijama.


Koju vi zaštitnu kremu za lice koristite?

kiss&kissi
LeClaire

P.S. Da li ste primetile moje 'Le Artist' fotografije? ;)

42 comments:

  1. Danima te nema?? Ženo, nema te mjesecima. Već sam mislila da te stvarno zemlja nije progutala! I nema povratničkog posta u kojem ćeš napisati detaljno gdje si bila! Vratila sam se iz Berlina, a ti nemaš ni jedan post odkomentiran! Samo da znaš, ne priznajem! Nisam probala ovo čudo jer me more zaobišlo ove godine i baš mi ne fali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svet se izmenio nacisto, koliko me nije bilo! Sada moram sve da iscitavam, da se apdejtujem. ;) Mozda objavim neki postic sa fotkicama ili tako nesto - gde sam bila itd. A za more, ne brini, ni ja se nisam bucnula ove godine. A na Adu tj. Beogradsko more ne bih ni pali nozni prst umocila. Tako da - kada i voda ladna.

      Delete
  2. Dobrodosla natraaaaag :D

    Nisi jedina sa alergijom na sunce, imala sam je i ja kada sam bila mladja i stvarno je najgora od svih mogucih alergija :( Sreca pa se povukla zajedno sa jos 1000 alergija koje sam imala (astma prokleta) pa sad nit imam alergiju nit gorim na suncu :)

    Nisam probala ovaj fluid jer mi ovolika zastita stvarno nije potrebna, ako se suncam macnem na lice malo ulja za suncanje, a inace koristim s vremena na vreme dnevnu kremu Apoteke Beograd sa faktorom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti si mi kao zracak nade - nadam se da ce i meni ova alergija nestati eventualno. :)

      Delete
  3. Slažem se s Mirnom - mjesecima si nam nestala!! I baš fališ :)
    Ni ja nisam probala ovu Eucerinovu kremicu. kda razmislim, nisam ništa probala iz njihove sun linije :/
    Ove godine koristim Missha zaštitnu kremu koja mi se pokazala dobrom, ali ipak nije niti do koljena Shiseido zaštitnoj kremi koju preferiram :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dosla sam, tu sam i ne planiram da nestajem na duzi period. ;)
      Tvoji favoriti zvuce interesantno i papreno skupo.

      Delete
  4. Napokon da te citamo, vala red je i bio! I da, primjetila sam tvoje umjetnicke fotkice!!! <3 :**

    ReplyDelete
  5. UF MENI JE 50-TICA PREVISE JAKA, OSTALA BIH BELA KAO SIR, NEMA ŠANSE DA POTAMNIM SA TAKO JAKOM FAKTOROM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, 50-ica je definitivno na ekstremnom kraju spektra, ali sa kozom kenjkavom poput moje, to je jedini nacin.

      Delete
  6. Koristim ovaj fluid, samo sa SPF 30 vec godinama i prezadovoljna sam. Ne koristim ga samo kao kremu za suncanje, vec i ispod pudera i ne masti mi kozu uopste ;) Od kako sam ga otkrila ostajem u verna ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da i tebi odgovara! :) Verovatno cu preko zime uzeti 30-icu, da dam kozi oduska. :)

      Delete
  7. Ne izlazim na sunce, uopste. Aristokrata sam čak i leti :D.
    Ali volim Eucerin i rado citam o njihovim proizvodima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja izlazim samo ako moram. Pre samog izlaska odrzim sastanak sama sa sobom gde vodim debatu o tome koliko je hitno izaci.

      Delete
  8. Da samo znaš kako sam se oduševila kada sam na FB vidjela tvoje ime :D welcome back i nemoj da više odlaziš! :D Ni ja nisam baš bliska s ovim SPF kremama, imam jednu i njoj je faktor samo 15 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moras da koristis neki jaci faktor! Mislim da se sada smatra da 15 i nije zastitni faktor.

      Delete
  9. Svaka cast za odabir teme!
    retko ko se bavi nama, ''alergicnima na sunce'' :)
    ja inace koristim nivea faktor 50, do sada jedino sto mi je pomoglo..
    supper preporuka, imacu je u vidu sledeci put!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako preporucujem da probas, ali ukoliko ti Nivea odgovara, a verujem da je cena nesto niza - ostani pri tome. :)

      Delete
  10. Hahahaha, joj mnogo su mi nedostajali tvoji duhoviti postovi. Nemoj više ovoliku pauzu da praviš, bre!
    Što se tiče lica, trenutno koristim Balea dnevnu kremu Q10 sa SPF 15, a kad idem na duže, onda mažem losion za sunčanje, sve drugo mi je preslabo :-D

    ReplyDelete
  11. Ej bre ti nestala, falila si :*
    Super su ti ove art fotke :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mogla bih neki kurs da zavrsim, kada vec objavljujem fotke da ne moram svaki put da se blamiram. ;)

      Delete
  12. Pa prosli put si se javila sa izgovorima i rekla da se nece ponoviti a sad mozda i veca pauza, pa ne moze to tako zenska glavo :D Ali hajde, kao iskupis se sa artisty slikama :D :D Ja koristim Avene reflexe solaire spf 50... sto se zastitnog faktora tice a bez.. dalo bi se pricat, zavisi od prilike i godisnjeg doba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao kada sam se poslednji put javila mislila sam da sam gotova sa frkom i svim, ali zavarala sam se. :) No, sada je zvanicno tome kraj, pa evo me! Jej! :D

      Delete
  13. ma bogami sam te i poželjela da znaš :p dok te nije bilo ja ugasila moj blogić i napravila my happy nails a tebe nigdje...
    koristila sam ovaj fluid prošle godine, baš je mreža za komarce što kažeš :D meni se svidjelo to što mi nije sunce dopiralo do lica, prošle godine mi je bilo baš baš osjetljivo, sad sam normala sa tim pa koristim avene sa spf 30

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ugasila blog? VAS IZ DIS? Koliko se stvari izmenilo, moram da se apdejtujem.

      Delete
  14. Dobrodošla nazad :) Moja mama koristi ovaj proizvod i vrlo je zadovoljna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, kad bih ja uspela da nagovorim svoju mamu....

      Delete
  15. Welcome back! :) Nisam probala, ali meni ne trebaju visoki faktori, 20 mi je maksimalan :)

    ReplyDelete
  16. Dobrodošla nam nazad,napokon!

    Koristim ga i dalje, super mi je :)

    ReplyDelete
  17. Jeeee konacno tvoj post i vala nisi razocarala sa komentarima hahahha. E bas sam se pitala kakav je ovaj fluid, kupicu onda 30 ako budem kupovala. Ja imam LRP obojeni i imam neko mlako misljenje o njemu. Slike su ti legenarne posebno poslednja gde si udavila svoju kremicu :DDDDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. O ni ne znas koliko sam se namucila oko te fotografije! Limun i ta krema plutaju, a samo nektarine tonu, pa sam morala da pravim barijeru. Malo je reci da sam poplavila pola kuce. I jos je staklena vaza, pa dok sam nasla ugao u kome nije razvucena bocice. Uh...ali valjda je bilo vredno svega toga! :*

      Delete
  18. O, pa ti si se vratila :) Divno <3
    Sto se tice tvog problema, apsolutno te razumem. Po tvom opisu, ti i ja imamo identican problem sa kozom i njenim ponasanjem na suncu. Mislila sam da sam jedina, jer se ljudi uvek iscudjavaju kad mi vide dekolte i ramena, narocito dekolte. Koza mi tu bukne cim izleti prvo sunce. Ove godine je buknula polovinom aprila, kad je prvo sunce skocilo. Jednostavno pocrveni i dobijem crvene pecate, koji lice na bubuljice a nisu to. Cak mi ni koriscenje kreme za suncanje u preventivnom smislu nije pomoglo, ali je bar mazes da ublazim crvenilo. I ja koristim Eucerin 50 SPF za dekolte i mazem svaki, ali svaki put kad tokom leta izadjem iz kuce.
    Bar nismo jedine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh i meni je dekolte posebno problematican. I to me bas nervira, jer ne mogu nista da nosim sto je i najmanje otvoreno. Zakopcana sam do grla konstantno. -.-

      Delete
  19. I ja koristim ovu, super je samo jedina mana je sto sa njom nema sanse da dobijem malo boje u licu :))

    ReplyDelete
  20. razmišljala sam o ovom Eucerinu i Biodermi, prodavačica mi je sugerirala Biodermu, ali Eucerin je sljedeći na listi :)
    sviđa mi se kako pišeš, duhovita si ;)

    ReplyDelete
  21. ja muku mucim godinama sa glupim bubuljicama na vratu, dekolteo i ramenima, koje se ( kao za baksuz) pojave samo kad grane sunce i kad krenu topli dani, tako da mi dodje da se zavucem u kucu i ne izlazim dok leto ne prodje, jer izgledam kao da sam u pubertetu a imam 35 godina...sacuvaj boze...Dr mi je preporucila eucerin kremu sa zastitnim faktorom za lice i dekolte, pa me interesuju vasa iskustva, jer tek treba da krenem da je koristim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je ovaj matirajući fluid odličan, ali mislim da ipak nije za dekolte. Postoji i kremasta verzija i nju bih Vam pre preporučila. :) zaista nisam imala nikakvu lošu reakciju.

      Delete
  22. Ovo mi trebaaaaaaaaaaaaa!!! :)

    ReplyDelete
  23. Ja imam problem kad dođu prvi sunčani dani koža na licu počinje da dobija fleke koje nestanu tek u jesen.Da nema ove kreme ne znam šta bih radila,odlična je.

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.