16/03/2013

U ringu | Bioderma VS Eveline

Dobro veče, dobri ljudi! Danas malo drame i malo tenzije! U današnjem izveštaju obaveštavam vas o borbi titana! Dobro, možda ne baš titana, ali Davida i Golijata! U jednom uglu imamo svetski poznatu Bioderminu 'Sensibio H2O' - voljenu, željenu i korišćenu od strane svih. A u suprotnom uglu našeg 'beauty ringa' nalazi se novajlija, ne baš poznat, samim tim ni preterano voljen Eveline 'Hydra Expert' micelarnu.  *Ding ding ding* - Neka borba počne!

Krenuću od poznatije nam, Bioderme. Ona je ta koja je napravila ''bum'' u svetu kozmetike. Postoji više verzija, a ja sam probala samo 'Sensibio'. Nakon upotrebe me lice nije peklo, niti zatezalo, a nije ostavila ni lepljivi film. Nisam imala potrebu da ispiram lice. Skinula je većinu šminke, izuzev Essence gel ajlajnera, ali njega ne koristim previše često tako da mi to nije previše smetalo. Sastavljena je bez parfema, alkohola, boja i hipoalergijska je. Sastav nisam mogla da slikam, pa da vam iskucam:
  • Water (AQUA), Peg-6 Caprylic/Capric Glycerides, Propylene Glycol, Cucumis Sativus(Cucumber) Fruit extract, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Disodium Edta, Cetrimonium, Bromide.
Što se tiče cene - 250ml košta oko 1700din., a 500ml oko 2200din. i mislim da je to preterano, jer u Francuskoj 500ml košta do 15 evra! Meni je 250ml trajalo oko 2-2,5 meseca.


Eveline 'Hydra Expert - 3xHyaluronic acid' micelarnu koristim tek dve nedelje i za sada nisam imala problema sa njom. Priča je ista kao sa Biodermom što se tiče iritacije i nemogućnosti skidanja EGA. Takodje EM je nekako vlažnija, kada god natopim blaznicu, bez obzira koliko sam stavila, mislim da uvek mogu da je 'iscedim'. Ono što mi se ne svidja kod ove micelarne je pakovanje. Iako izgleda normalno, ja verujem da ono ima tajne rupice ili ne znam ni ja šta već, ali večito curi! Kada god uhvatim bocu, uvek je mokra. Ludim od toga! Takodje, ukoliko stavim previše micelarne, tačnije potopim facu njome, ostavlja nekakav lepljivi film. Ono što mene malo odvlači od ove miclerna je činjenica da sadrži hijaluronsku kiselinu. Nisam sigurna koliko je to mojoj mladoj koži potrebno.
Cena je krajnje pristupačna - 410din. za 200ml.
Sastav na slici ispod.



A sada, testiranje!
Prvi test koji sam izvela bio je skidanje šminke sa lica. Biodermom sam skidala šminku sa jedne polovine lica, a Evelinom sa druge. Obe su podjednako dobro radile, nije bilo nikakvih problema. Oprala sam lice gelom i namazala kremu, pa otišla na spavanje. Ujutru sam primetila da su se mrvice maskare nakupile u boricama ispod oka na strani lica sa koje sam šminku skidala Evelinom. Za mene to nije neka tragedija, ali nekima može da smeta.
Drugi test je skidanje swatch-eva sa ruke. Namazala sam:
-KIKO 'Top coat' maskara
-Essence Gel ajlajner
-Sephora Lip Stain
-Maybelline 'Color Tattoo'
-KIKO senka sa TF Shadow Insurance prajmerom

Swatch-evi spremni za brisanje^

Prvo sam blago utapkala ruku namočenim blaznicama, a potom trljala. Na slikama ispod možete videti da Eveline nije uspeo da skine EGA, SLS, a delimično se vidi i MCT, sa kojima je i Bioderma imala problema.
Ono što je meni bilo malo čudno jeste činjenica da je Bioderma skidala ajlajner u trakicama.

 EVELINE^
 BIODERMA^
'Trakice' gel ajlajnera, načinjene od strane Bioderme

Da sumiram, u suštini proizvodi su jako slični po delovanju, a ja ću svakako nastaviti da koristim Eveline micelarnu, pa kada je potrošim možda se vratim Biodermi. Na vama i vašoj koži je da se odlučite koja od ove dve micelarne bi vam više odgovarala. :)

Čime skidate šminku?

kissi&kissi
LeClaire

*Malo ''obaveštenje''. Ja ovu recenziju pišem iz ugla obične devojke, gledajući delovanje proizvoda i reakciju moje kože. Samim tim recenzija je više tehnička nego hemijska. :)

61 comments:

  1. Nikako Eveline i dalje ne kupujem. Mislila sam da ova ne sadrži hijaluronsku kiselinu, ali vidim da je i ova ima, a to mi se ne sviđa. Od Bioderme me peku oči i nisam zadovoljna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I mene odbija ta hijaluronska kiselina, ali kada sam kupovala, nisam videla. :) Čime skidaš šminku?

      Delete
    2. Vichy micelarna i Biopha micelarna. Samo to dvoje mi odlično skine šminku i ne grize oči.

      Delete
  2. Šminku skidam vlažnim maramicama i nakon toga se umijem Essence my skin gelom i sve ok. Ne koristim micelarne, a mozda bih trebala :) pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uf ja nikako vlažne maramice ne koristim. Sve koje sam probala su me peckale. :(

      Delete
  3. Po svemu sudeci, kol'ko para, tol'ko muzike.
    Ja trenutno skidam Garnier Rose mlekom, a nekad i vlaznim maramicama (Balea, Nivea, sta dohvatim).

    ReplyDelete
  4. Meni se iz nekog razloga više dopada Eveline :). Inače Eucerin micelarnu koristim za skidanje šminke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ne mogu da se odlučim za jednu. Svakoj nađem manu. xD

      Delete
    2. Zasto jednostavno kada moze komplikovano :). Probati sto vise i odluciti se na kraju za nesto totalno 15o sto nije ni bilo u planu.Story of my life :D

      Delete
  5. koliko je 2200 din. u eurima?
    u Hrvatskoj je cijena oko 15€, kao i u Francuskoj. Nisam znala da vas deru s cijenom :(
    Eveline nisam probala, ali ni neću jer mi je Bioderma Sensibio omiljena.
    Volim i Lieracovu, no ona mi je malo preskupa :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. To ti dođe oko 20 evra. Nije da baš deru, ali je skuplje. :)

      Delete
  6. Ja sam imala samo jednu micelarnu i to Eveline roza,spominjala sam ti je vec, da nisam nikako njome bila zadovoljna, pekli su me kapci uzasno od nje.Bioderme kod mene nema,razmisljam da uzmem Eucerin ili Vichy. Inace sa ociju sminku skinem obicnim mlijekom za skidanje sminke-Nivea,Loreal, Balea, koje mi se nadje. Imam i dvofazni skidac od Nivee. Nakon toga, obavezno se moram umiti gelom ili pjenom, i zavrsiti sa tonikom.Sve nesto kontam da meni nikakva micelarna i ne treba, posto obicno i ne sminkam nesto puno oci, samo maskara ili ni to

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala Eucerinovu niti Vichy, ali znam da je Eucerin među jeftinijim. :)

      Delete
  7. Vichy me privlaci da je probam. Videla sam u Liliju da postoji neka Eveline micelarna zelenog pakovanja. Nije ova tvoja. Mozda ona nema hijaluronsku. Ja sam za sad na Biodermi mada ona mi je toliko dobra da nisam sigurna da li cu skorije vreme isprobavati neke druge. A mi svi kad budemo isli do Hrvatske kupujemo Biodermu pa je ovde preprodajemo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A kada god sam pitala ovde zašto su proizvodi skuplji, odgovor je bio, citiram ''Eh, devojčice, pa ovo je Srbija''. Kada nisam tada ubila prodavačicu.... pa neki drugi put ću. :P

      Delete
  8. Nisam probala ni jedno ni drugo. Sminku skidam Niveom i za sada mi sasvim odgovara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja planiram da pređem na neko mleko za skidanje šminke. :)

      Delete
  9. Odličan post i test !

    Ja koristim Bioderminu micelarnu,Vichy 3u1 mlijeko i još neke čistaće i nakon svega se još moram dobro umiti gelom:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Ti mora da imas ceo ritual skidanja sminke. :D

      Delete
  10. Ja skidam Bioderminom ali onom H20 :) super mi je iako druge nisam isprobala pa nemam cime poredit. Iz BiH sam, kod nas ih nema, a platila sam oko 25-26KM(95kn) za 500ml u Osijeku sto je i bolja cijena nego u Francuskoj :)

    ReplyDelete
  11. Već dugo planiram preć na micelarnu i njuškam koju bi, al iz nekog me razloga sva sredstva za uklanjanje šminke u obliku micelarnih, tonika itd...odbijaju. Najdraži ritual skidanja betona s lica mi je klasično umivanje :) Mlakom vodom rastopim sav makeup, iako nakon tog koraka ličim na rakuna il neku sličnu živinu... kasnije sve pokupim blazinicom i laganom kremom. Voila! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vodom nikada nisam uspela da skinem maskaru. Uvek mi ostanu crne fleke po licu.

      Delete
  12. Skidam maramicama za skidanje šminke i Balea nature fluidom za čišćenje lica... Planiram probati svehvaljenu biodermini micelarnu. :-)

    ReplyDelete
  13. Bogme je to baš borba Davida i Golijata :)))
    Ne bih se ja na tvom mestu sekirala oko hijaluronske kiseline, nema šanse da nje u ovakvom proizvodu te cene ima u značajnoj količini. Meni je dovoljno da je neka micelarna lepljiva da ne želim da je koristim. Bioderminu JOŠ nisam probala..o sramote moje....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sramota! xD Inace gde god ima hijaluronske kiseline, ja postajem neopisivi skeptik. Jos se ja ne bih nesto sa hijaluronom druzila....

      Delete
  14. Preporucujem Garnier Essentials mleko za skidanje sminke sa ekstraktom ruze, za osetljivu je kozu, blago je, skida kompletnu sminku i ne peckaju oci od njega :)

    ReplyDelete
  15. Ja sam lijena pa uvijek pokušavam naći gel za umivanje koji bi skidao šminku :p I onda još da očistim s micelarnom ostatke. Za sad je najbolji bio Balein jeftin rozi gel za umivanje na pumpicu, i sad kad razmišljam morat ću ga opet kupiti. A Essenceov eyeliner gel je valjda najveći test svakom proizvodu za skidanje šminke :D E da, imam Biodermu, ali sam lijena pa ju često preskočim :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. I dalje ne znam cime skinuti Essence Gel ajlajner. -.-

      Delete
  16. Sminku sa ociju trenutno skidam Lorealovim dvofaznim skidacem a inace mi je Garnijeov zeleni za vodootpornu sminku i osetljive oci mnogo bolji. Ne ostavlja masan film i jako je blag za oci. Sminku sa lica kako kad - vlaznim maramicama ili gelom za umivanje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se taj dvofazni ne svidja, a taj zeleni, da li je to onaj sa grozdjem?

      Delete
  17. Uh meni je Bioderma zakon ali i Avene!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avene nisam probala. :D Ali Bioderma jeste zakon!

      Delete
  18. Baš sam razmišljala da isprobam ovu Eveline micelarnu (ne daju mi se onolike pare za Biodermu). Taman si mi pomogla da znam šta da očekujem.

    ReplyDelete
  19. Ja koristim Nuxe micelarnu, ali svakako sam planirala kupiti novu. Mislim da ću kupiti Eveline jer je povoljnija, a dobra je :)

    ReplyDelete
  20. Ja sam isto kupila Eveline sa hijaluronskom kiselinom pre par dana,zadovoljna sam kako skida sminku,ali je lepljiva za sve pare!Grrrrrrrrrrrrr!
    Poludela sam kad sam pipnula lice nakon ciscenja...:-(
    Meni je Vichy bila dobra,nije lepljiva uopste,mada posle svake micelarne moram da operem lice,nekako me nervira da mi to stoji na kozi:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni ta lepljivost ne smeta nesto preterano, jer nestaje kada namazem kremu. :) Ja inace posle micelarne perem lice, jer njome skidam sminku, a posle cistim kozu gelom.

      Delete
  21. dobar ti je ovaj post!
    i nisi nimalo obična devojka, nemoj tako :))
    Biodermu sam koristila, ok je ali mi je izvikana
    mnogo,meni stvarno nije bila nista posebno.
    eveline kozmetiku ne koristim.
    a sminku skidam upravo micelarnim :)
    eucerin ili avene, mada je avene sada za mene zakon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Ja nista drugo od eveline-a nisam probala, a sto se tice avene-a, svakako cu probati i njihovu :)

      Delete
  22. Odličan post i recenzija, super ideja da usporediš dva slična proizvoda koja koristiš :) Meni se ipak više dopada Bioderma, mada ne mogu sa sigurnošću reći jer nijednu nisam probala (izgleda da sam ja jedina koja nije probala Biodermu, LOL). Ja šminku skidam umivalicama, nekako uvijek imam osjećaj da moram dobro umiti i očistiti lice (totalni sam freak što se toga tiče), a onda nakon skidanja i umivanja koristim Nuxe tonique douche od ruže - koji skida eventualne ostatke šminke i lijepo mi nahrani kožu jer je ruža baš dobra za moju dehidriranu kožu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja uvek cistim lice nakon micelarne. :) Nisam kod nas videla NUXE proizvode, moracu malo da istrazim...

      Delete
  23. Vichy micelarna mi je još uvijek najbolja! :)

    ReplyDelete
  24. Baš si me zainteresovala ovim početkom, umalo da donesem kokice da jedem :D Šminku sa očiju skidam bademovim uljem, sa lica vlažnim maramicama, a onda operem gelom iz Avona. Sada ću verovatno početi da koristim micelarnu koju sam dobila, nisam nikada do sad... Jako lep i zanimljiv post

    ReplyDelete
  25. Sjajan post,pratim tvoj blog!

    ReplyDelete
  26. Ja nesto nemam iskustva sa ovim miceralnim, ali sad imam zelju da odem i kupim obe :) Sminku skidam Garnierom (zelenim ili plavim) i veoma sam zadovoljna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj micelarne, definitivno ih treba isprobati :)

      Delete
  27. Hvala za temeljnu recenziju :)

    Ja za skidanje šminke koristim Garnier Essentials Calming 2 in 1 make up remover i dobar mi je, sve lepo skida. Kod njega je interesantno što deluje masno ali kad se osuši na koži - nije! Ne koristim ga nešto često sem kad skidam ajlajner, u ostalim situacijama koristim prosto maramice. Voila. Bilo bi interesantno videti da li izlazi na kraj sa Essence gel ajlajnerom, na njemu piše da skida i vodootpornu šminku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako uspe da skine Essence gel ajlajner - javi! :D

      Delete
  28. Odlična recenzija! :) Od micelarnih, trenutno koristim Vichy i Nuxe i obje su super.

    ReplyDelete
  29. Trenutno koristim Vichy micelarnu, ali nameracila sam se da probam Eucerin kao narednu :) Kako mi sve od Eucerin-a odgovara, nadam se da ce mi i micelarna biti ok.

    Mada me Bioderma ozbiljno privlaci :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Podeljena su misljena oko Eucerina, tako da me svakako zanima jos jedno misljenje :D

      Delete
  30. Bas zanimljiv post! :)
    Ja trenutno koristim Eucerin i zadovoljna sam, bolje skida od zelene Vichy...

    ReplyDelete
  31. Evo ni ja nisam isprobala Biodermu i nesto me posebno ne privlaci iz razloga sto je naglo postala popularna, odjednom izvikana a postoji jako dugo vremena. Kako to da se ranije nije za nju znalo? Jos moram razmisliti i onda o njoj donosim svoj sud.
    Ja koristim Garnier Essentials plavi dvofazni skidac sminke koji mi je jako dobar i mislim da je vjerovatno najbolji drogerijski skidac sminke (moje skromno misljenje).
    Mene najvise privlace micelarne, naravno, njih su svi isprobali prije mene ali meni se svidja Collistarova (iako ima cudan ukus, polizala sam usne nakon ciscenja, I know that's weird, ali odlicno cisti). Mene jos privlace La Roche-Posay i Vichy micelarne. Prije da cu kupiti Vichy pa javim kakva je. Hvala na recenziji! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je Bioderma bila prva, jer su skoro svi bili odusevljeni, a za ove ostale sam procitala i neku losu recenziju, pa sam isla na bezbednost... :D

      Delete
  32. Preporucujem BioBody mleko za skidanje sminke sa zelenim cajem:)))

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.