06/03/2013

Artdeco | Dita Von Teese

Verujem da i vrapci na granama znaju za Artdeco popust od -50% na celu kolekciju 'Dita Von Teese'. Tako sam i ja saznala i požurila do najbližeg 'Jasmina' gde sam kao one spasilačke jedinice u filmovima okupirala stalak i niko nije mogao da priđe dok se ja pošteno ne ižvrljam swatch-evima, a nije bila neka navala, bilo je kasno. Eto, da ne mislite kako sam grozna. Ali, budimo realni, da je bila gužva, opet bih se ja probila. Ja sam ona devojka što na rasprodajama uvek dođe ni otkuda, uzme nešto i nestane. Možete me zvati šoping nindža, hvala. No, pređimo na Ditu...


Izbor senki je bio stvarno dobar, ali u radnji nisu imali sve iz kolekcije, pa sam kupila paletu i jednu senku u jednom, a onda sam pozvala svaki 'Jasmin' u Beogradu i našla sam jedan u kome su imali neke nijanse koje sam tražila.  Tako da sam na kraju dana završila sa jednom paletom i 5 senki.
Paleta je klasična magnetska, izuzetno čvrsta i malčice se teže otvara, ali nije da morate zvati svoju jaču polovinu u pomoć. U nju može stati 8 senki, a što se njih tiče, predstaviću vam ih nekim redom uz slike u senci i na direktnom svetlu.


Prva je moja miljenica, 374 Gilded Lilly. Kada sam je gledala na sajtu mislila sam da mi se neće svideti zbog glitera, ali kada sam je videla u radnji...Ah, ljubav na prvi pogled. Divna, divna, divna! Reč je o bež nijansi sa blagim podtonom boje lososa, izuzetno blagim. Sadrži zlatni šimer, koji u kutijici izgleda kao gliter, ali kada je nanešen više liči krupnom šimeru. Ono što sam primetila je da se najbolje nanosi blagim pritiskom četkice na oko, a ne razmazivanjem, jer tada ostajete bez boje i sa šljokicama po celom oku. Ovu nijansu, najčešće, koristim ispod malo debljeg ajlajnera, ali i sama je jako interesantna.


Druga je 375 Plush, koja je klasična svetla kakao nijansa sa sitnim šimerom. U radnji me je prodavačica ubeđivala da je mat, ali da je šimer prešao sa druge senke. Jeste, migracija šimera. Nova etapa istorije. Šimer jeste očigledan u kutijici, ali na kapku je znatno manje vidljiv, više doprinosi odsjaju. Što se tiče pigmentacije, na swatch-u izgleda dobro pigmentovana, no imajte u obziru da je nanesena prstima i da sam ja malo pritisla to kada sam mazala na ruku. Tako da kada se razmazuje na kapku, četkicom, opet dosta izgubi na pigmentaciji.


Treća je 520 Brunesque, zbog koje sam prvenstveno prevrnula nebo i zemlju da je nađem. Nije me razočarala. Izgledala je kao savršena nijansa za 'blendovanje' senki i ispunila je moja očekivana. Idealna je za to. Odlično je pigmentovana, ali je tako lako razmazati je i savršeno prijanja većini senki koje koristim. Finiš je mat, a nijansa je boja mlečne čokolade.


Četvrta, impulsivno kupljena, 554 Petticoat. To je puterasta nijansa, odlična kao podloga za ostale senke. Jako dobro pigmentovana bež nijansa. Finiš je mat,a tekstura je kao i kod svih drugih senki iz ove palete, puterasta na dodir. Od svih nijansi ova se najviše trusi, najpraškastija je, ali s tim se može živeti.


Peta, impulsivna i pogrešna, 503  Veuve Noir, je navodno crna. Nije, to je tamno siva, koja se teže blenduje i neravnomerno nanosi. Ne trusi se preterao. Ja je koristim kao ajlajner, a nekada i za tamniji 'smokey eye', ali to ne praktikujem preterano. Nisam prezadovoljna ovom nijansom jer sam očekivala da će biti zift crna, a ispala je isprana crna. Kao na reklamama za omekšivače koji ispiraju boju, pa kada je jedna haljina posle pranja tamno siva. -.-


Na direktnom svetlu^
U senci^

Eto, toliko od mene o ovim senkama. U suštini sam bila zadovoljna svojim izborom, izuev pojedinih promašaja, ali dobro... Inače paletu sam platila 820din., a senke su bile 305din. Svakako to je bila akcija kojoj se nije moglo odoleti. Traje do 19.03. pa obiđite obližnje parfimerije i vidite da li je išta ostalo...


Da li ste vi kupile nešto iz ove kolekcije?

kissi&kissi
LeClaire

P.S. Od skoro imam i FB stranicu, a možete je videti OVDE.

51 comments:

  1. Divan odabir, posebno je Brunesque prelepa senka nego ja tu vidim pet senki u kutijici od 8...smeška li se nova kupovina ili ćeš ih pustiti da se baškare na velikom prostoru? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, popunila bih ja to celom kolekcijom, ali nisu imali sve u radnji. Još sam ja išla pre oko 2 nedelje. Naćiće se već neka njihova senka vredna moje pažnje. :) A koliko nijansi ima, predviđam da ću se lomiti oko izbora.

      Delete
  2. :D :D :D Ipak si stigla u sredu da postujes :D. Kad vidim Artdeco naslov, klikcem ko blesava dok ne ucita. Ne mogu da verujem da imamo cak i neke iste nijanse, 520,554,374.Ne zna se koja je bolja.Ja ih imam vec 3 meseca i mogu da ti kazem da se ova 544 doslovno raspala i kvari mi harmoniju u mojoj maloj paleti, tako da vodi racuna sa njom da ne bi setala njena tekstura u komsiluk kod ostalih.U zdravlju da ih koristis i jos boljih da promenis :D (koliki komentar)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, jao nadam se da će mi 374 zauvek trajati! Sada sam već emotivno vezana za nju! :D 544 ću gurnuti u ćošak, ako bude nevaljala.

      Delete
  3. Super su nijanse. Swatchevi me podsjećaju na UD Naked Basics paletu :D :D
    Krasne su nijanse. Ja mislim da mi u HR nećemo nikad doživit -50% na Artdeco kolekciju :D

    Jako volim Artdeco, pogotovo sjenila, odlične su pigmentacije i nisu skupa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kada sam fotografisala swatch-eve isto sam pomislila na UD Naked Basics. Pa kada već UD nije dostupan ovde, ja sam to malo freestyle-ovala. ;) Ma biće i kod vas neki super ekstra popust, ne sumnjam! :)

      Delete
  4. Super su senke. Ja sam od Ditine kolekcije kupila samo jednu jedinu svetlu senku i to jos pre snizenja. A magnetne kutije su im super ali vec imam najvecu i poluprazna je pa nisam smela i ovu da kupujem :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma popunićeš je već. Sada traje akcija ako kupiš neki proizvod njihove dekorativne kozmetike, dobiješ senku. :)

      Delete
    2. Ja usla juce u Jasmin bas s tom namerom da kupim nesto i dobijem senku. Kad oni nisu ni culi za tu akciju. A nisam bila sigurna od kog datuma pocinje tada. A rekli su mi da ce najverovatnije biti samo jedna senka da se dobija, neka svetla, koja je uvek bila u takvim akcijama. Mada mozda promene ni oni ne znaju. Jako su neobavesteni za prodavce.

      Delete
    3. Slazem se da su neobavesteni. Ja sam prosle nedelje kupila ruz iz Butterfly kolekcije, uz koju se dobija mini sjaj. Nije meni nesto stalo do sjaja, ali kada sam videla da mi nije dala i kada sam pitala da nije znala o cemu pricam, e onda je taj sjaj postao najvaznija stvar na svetu.

      Delete
  5. Gilded Lily je divna! Bas moja boja... :) Moram negde da je iskopam!

    ReplyDelete
  6. Prelepe su, svidjaju mi se sve osim tamno sive, ne zato sto ona nije lepa, vec ja nikad ne koristim tako tamne senke :)))
    Ovde mi Artdeco nije dostuan ,al cim dojdem u Beograd, opustosicu njihov stand :DDD

    ReplyDelete
  7. 374 mi je prekrasna nijansa! Ja sam nedavno tražila u našim Mullerima ove kutije da si sama složim paleticu koju bih uvijek imala pri ruci ili na putu, ali nisam ju uspila pronaći :(
    Super je što si ulovila popust :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šteta, ovde je bilo paleta, a senke su im uvek falile. :/

      Delete
    2. Kod nas obrnuta situacija :(

      Delete
  8. Predivna kutija, a i nijanse.. moram reći da sam podjednako uživala i u tekstu i u slikama :))

    ReplyDelete
  9. AD, moja ljubav pa još Dita, ah!
    Divan si odabir napravila Nindžo :D

    ReplyDelete
  10. Prekrasne si nijanse izabrala...

    ReplyDelete
  11. Kao da sam ja birala boje :) Odlicne su!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nijanse su klasične neutralne, tako da ih većina preferira. :)

      Delete
  12. Ovaj post kao naručen :D
    Taman sam dobila kupon za 30 % popusta za Art Deco, i odoh sutra kupiti nijanse 374 i 375, predivne su :)

    I ostale su lijepe, sve su moje boje :))

    ReplyDelete
  13. Pojedina ova sjenila imam i ja kao i ovu kutijicu za njih :D...uglavnom, sviđaju mi se nijanse :D a li i kvaliteta sjenila.

    ReplyDelete
  14. sve mi se svidja i u kompletu i pojedinacno :D
    a nekako mi swatchevi deluju kao da je naked basic paleta :) superiska ulov :)
    ja za sebe nisam nista kupila ali sam tetki nasla savrsenu nijansu karmina iz ove kolekcije kao i jedno divno rumenilo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš sam u jednom komentaru gore rekla da i meni deluje kao UD Naked basics. Nisam ciljano to tražila, ali eto, srećna ''nezgoda''. :)

      Delete
  15. 554 Petticoat mi je najljepša nijansa iz tvoje palete,a ova Brunesque me na swatchevima drama podsjeća na onu svijetliju sjenu iz Essence seta za obrve.Ja je koristim i za popunjavanje obrva i kao sjenku i moram reć` da je super u oba slučaja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evo sada kad si mi rekla odmah sam swatch-ovala obe nijanse jednu pored druge. Brunesque je daleko pigmentisanija, a i tamnija. Tamnija nijansa iz seta je bliža Brunesque, ali je i tamnija od nje.

      Delete
  16. Soping nindzo,moram te povesti u soping sledeci put!Ja sam od onih sto na rasprodajama uvek ostane kratkih rukava :D
    Odlican post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ne brini poducicu te tajnama zanata. ;)

      Delete
  17. I ja sam kupila tu kutijicu, senke 520 i 554 i highlighter. :)
    Bas sam zadovoljna, otkad sam ih uzela, skoro svaki dan ih koristim. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je sto ti se dopadaju! :) Ja isto cesto koristim 520, a 374 stekam. :)

      Delete
  18. ahahahahah, nindžo, klonim te se ako te sretnem :DDD
    migracija šimera! ha, i mene su ubedjivale za mislim, istu
    senku o.O Da. Ne valja im ta rabota. Htela sam uzeti i ovu
    crnu ali nisam na kraju....sad si me pokolebala, pa mislim
    da mi ipak treba. meni nije problem da je malo isprana tako...
    imam dve 52o (jedna mi je rezerva) i 53o sam uzela, a ova
    554 mi se svidja pa je mozda potrazim danas. Ma cela ova akcija
    im je super. Dala bih brdo para da sam uzela sve to po full ceni,
    ovako gledam kao uštedela sam :))) ma vraga :DDD uvek na snizenjima
    kupujem i sto mi treba i sto mi ne treba!

    ReplyDelete
    Replies
    1. E to ubedjivanje mi je bilo najgore, mislim se ''zeno nisam ja skroz slepa''. I ja isto na snizenjima poludim i sve pokupujem, sad se razmisljam da uzmem 374 rezervu, ako je ikada nadjem. -.-

      Delete
  19. Ljubomorna sam na popust jer ga mi tako rijetko (čitaj nikad) doživimo. Odličan me je dio o migraciji sjenila nindžo! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sada je sezona, inace popusti su misaona imenica. Najgore mi je kada daju popust od -10%. Ono, hvala na ustdi od 20 dinara, idem kupiti maramice.

      Delete
  20. Lepe si bojice odabrala. :) Meni se dopadaju Plush i Brunesque a i crna mi je ok. Nisam jos stigla da pogledam sta je ostalo na snizenju al cu videti ovih dana. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idi, vidi sta ima :) Preporucujem da iskoristis ovu akciju, jer stvarno se isplati.

      Delete
  21. Uf, da je barem popusta bilo i kod nas, divne su nijanse :)

    ReplyDelete
  22. aaaaaaahahahahahaha!!!! šoping ninđa! kraljice! :D
    uglavnom, ja obožavam Artdeco, većina dekorative (dakle, profi sam make up artist) mi je njihova. mislim da imam nekih 40-50 njihovih sjenila za oči i stvarno su super. ali maskare su im grozne - imam tri komada i neću ih kupit nikad više! ;)
    jedino sam ja malo ljubomorna šta vidim da u vas uvijek neka akcija na Artdeco, uvijek neki veliki popusti, a u nas ništa... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, verujem da bi ti dobrodosao popust na toliko senki. xD Ja nisam preterano pratila artdeco, pa ne znam da li su i pre bila ovakva snizenja. :)

      Delete
    2. u nas koliko znam nisu, ali sam skužila u zadnjih godinu-dvi da je u vas često neka akcija... ajde, bar nekom! :D

      Delete
  23. krasne boje, baš mi to treba :D

    ReplyDelete
  24. Ja ili sam čorava ili ne znam birati. Jučer sam gledala Artdeco stalak i tražila sam isključivo mat sjenila i nigdje ih nisam našla. Nisam gledala Ditinu kolekciju, ali među običnim sjenilima nema mat nijansi. Jako mi se sviđaju sva sjenila i kutijica. Ali sjenila ipak malo više.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam prvo vrebala nijanse na sajtu, a inače evo ti link do mat senki. :) http://www.beautybay.com/cosmetics/artdeco/g/eyeshadowmatt/

      Delete
  25. Ja ih moram kupiti SVE!
    Gilded Lily mi izgleda apsolutno savršeno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. GL, moja mezimica, jeste jedan ideal senke. :)

      Delete
  26. Joj,sto je dobra ova Brunesque!Odlicni swatchevi!
    Meni se sve svidjaju,ustvari,pa cak i 'isprana crna'(a mozda je samo oprana Perwoolom :-))

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.