06/02/2013

Zara Woman | Oriental EDT

Verovatno ste sve ušle u Zaru u proseku milion puta i možda ste tek par puta zapravo pogledale, pardon, pomirisale toaletne vode koje oni imaju. Za to delimično krivim same menadžere radnje. Čija je brilijantna ideja bila da se toaletne vode stave tačno ispred kase? HALO! Kada dođem do kase ruke su mi već pune, a novčanik je prošao rigoroznu šoping dijetu. Da neću možda da se odreknem te slatke male tašnice zarad neke toaletne vode? Gde im je glava? GDE? Diši, diši....DIŠI!
Ah, ok, znači toaletna voda ili kako je ja zovem EDT(bukvalno e-d-t, jer pri pokušaju izgovaranja francuskih reči izgledam ko mentalno zaostala osoba, bez namere da ikog uvredim)...


 Evo šta kažu profesionalci, na šta bi sve 'Oriental' trebao da miriše: frezija, ruža, kedar, sandalovina, vanila i karamela.
Meni miriše na jednu ozbiljnu gospođu srednjih godina koja ide ulicom kratkim, konstantnim i oštrim koracima. Ona uglavnom oiviči usne olovkom koja je za nijansu tamnija od ruža, koji je uglavnom duboko roze boje. Stroga je, ali pravična. Ona je dama srednje klase.
To nisam ja. I šta će meni ova EDT? Boga pitaj, a ni on neće znati! Verujem da sam toliko različitih toaletnih voda pomirisala u veoma kratkom roku i na kraju mi se sve pomešalo i kupila sam ovu. Uopšte mi ne leži! Moje note su voćkaste, slatke, bezbrižne... A ono što najviše mogu osetiti u ovoj EDT jeste jak, napadan kedar, senzualnu dozu sandalovine i puderastu vanilu, da sve to oteža.
U suštini miris je jako težak u momentu prskanja, ali kako se suši i kako ga koža upija, dobija prijatniji, laganiji, elegantniji miris...skoro senzualan, pomalo misteriozan...S vremenom na vrh izbijaju različite note, te stalno pogađam na šta mirišem u datom trenutku. Ta igra pogađanja traje oko 3 sata, nakon čega bih morala opet naneti toaletnu vodu, kako bi igra krenula ispočetka.



Da sumiram, ova EDT prikladna je za dame 40+, po mom mišljenju.  Ali najprikladnija je, kao i svaki drugi miris(EDT ili EDP), onome ko zna kako da iznese te note.
100ml košta oko 1200din., pa budite avanturistički nastrojene i probajte ovu ili neku drugu toaletnu vodu, jer je nećete skupo platiti. :)

Da li ste probale neku Zara toaletnu vodu?

kissi&kiss
LeClaire

36 comments:

  1. Jako mi se svidja kako pises :)))
    Nisam imala ni tu toaletnu vodu ni neku drugu Zarinu, ma nisam cak ni pomirisala, kad udjem mirisi mi nisu ni na kraj pameti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Pomirisi neku, mozda ti se i svidi, a stvarno nisu tako skupe.

      Delete
  2. E zanimljivo. Super opis mirisa, skoro da mogu da ga zamislim. Bas nije skupo. Ja isto volim letnje vockaste mirise, mada volim i te opore orijentalne, koji mene podsecaju na indijske mirisljave stapice. Ko zna mozda mi ovaj i ne bi bio ruzan. :D A nemam 40+ godina hehehe. :D Imama 25. Lepa recenzija!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pre svega hvala, a ovo 40+, to je vise neki rang godina za koji ja vezem ovakve mirise, to svakako ne znaci da i mladji ne mogu da ih koriste. :)

      Delete
  3. Mnogo mi se dopada tvoj stil pisanja:-)
    Otkaceno,pozitivno,a ipak realno recenzirano.Samo napred!
    Inace,ove Zara toaletne vodice su cisto bacanje para,za 1200 din se moze kupiti originalni parfem na stranim online shopovima.

    ReplyDelete
  4. Njihove zenske toaletne vode su ok, ali oko tog mirisa je uvek polemika,`sta ce ispasti na kraju`. Dok su recimo muske sjajne :) silver i gold.

    ReplyDelete
  5. nisam nikad probala nijednu zara toaletnu vodu i potpuno se slazem da je suludo sto stoje pored kase :)

    ReplyDelete
  6. Slatko si me nasmejala! :) Nisam probala nijednu, nekako mi u Zari to ne pada na pamet!:)Bas cu je pomirisati kada sledeci put budem isla, i seticu se tebe!

    ReplyDelete
  7. Odlican post. :) Zaru zaobilazim jer se iznerviram svaki put kad udjem sto nema nista sto je po mom ukusu. :/ Orijentalne parfeme ne podnosim ni da osetim na drugima a kamo li na sebi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! I nadam se da ce Zara naci put do tvoga srca. :)

      Delete
  8. Divno pises, nisam nikad imala Zarinu toaletnu vodu mada jedna mi se jako dopala dok me mama i sestra nisu ubedile da mirise na sapun! Moracu opet da je potrazim...

    ReplyDelete
  9. Definitivno si upravu! Nikad mi ne padne na pamet kad dodjem do kase da jos i parfem sebi uzimam :D A nikad ne pridjem samo njega do pomirisem jer su kase obicno pune pa necu nikome da se sa strane ubacujem i njuskam. Moram poceti :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ja sam, vrlo nepristojno,staja ispred kase i mirisala sve redom. Mislim da sam zato i kupila EDT - iz osecaja krivice. :)

      Delete
    2. Ono kad si vec dosla da ne bude da si njuskala bezveze pa kupuj!! :D Nisu ni skupi, a nisam gledala nikad ni cijene vala, jednostavno ne stignem do toga :D Super, posto nisam dovoljno trosila novac, hvala sto si mi dala ideju na sta jos da trosim, mnooogo hvala -.-

      Delete
  10. Kada pročitam "Meni miriše na jednu ozbiljnu gospođu srednjih godina.."
    Znam odmah da nije za mene, no rijetko i volim orijentalne mirise, više sam cvjetni tip!
    Hvala na recenziju

    ReplyDelete
  11. Eh još kad bi ja ovo mogla da nabavim nekako sve bi bilo dobro :D jer imam osjećaj po svim opisima da bi mi odgovaralo ...
    OK, idemo nabaviti Zaru u Banja Luku :D

    ReplyDelete
  12. Nisam upoznata sa Zarinim vodicama. Znam da postoje, ali ih nikada nisam isprobala. Po tvom opisu, mislim da mi se ova ne bi svidjela.

    ReplyDelete
  13. Možda za nekih 20 godina i isprobam ovu toaletnu vodu, iako pretpostavljam da tada neće više ni postojati ovakva :D ja isto više volim voćne i slatke mirise, ništa teško i jako.

    ReplyDelete
  14. Zanimljiv blog. Srećom ne volim toaletne vodice pa nemam tih problema hi hi
    pozz

    ReplyDelete
  15. Hvala sto si ovo podjelila sa nama :*

    ReplyDelete
  16. Sviđa mi se tvoje viđenje ovog mirisa :D i meni je lip isto, ali sam se za prvi, odlučila za Intense.. iako mi se dosta njih popelo na WL, pa tako i ovaj Oriental. Meni je divan.
    Probaj ovaj novi od Applejuice.. divan je.. i Silk nije loš.. onako za svaki dan.. ma uglavnom, ima njih dosta koji su super.. i dosta ih je gotovo pa identična kopija mainstream mirisa.

    ReplyDelete
  17. LOL, ni meni se ova nije dopala jer to nisam ja :)
    Meni se odobno sviđa Zara Floral :)

    ReplyDelete
  18. hahah, slatko sam se nasmejala za lokaciju parfema! Slazem se u potpunosti, nervira me to sto je odma pored kase! :))
    Veoma lepa prezentacija. :) <3

    ReplyDelete
  19. Potpisujem sve pohvale za tvoj način izražavanja, baš je gušt čitati :)

    Ugodno sam iznenađena postojanošću Zarinih mirisa. Iako ne posjedujem niti jedan, frendici sam poklonila Femme i ne može doći k sebi koliko se dugo zadržava na kosi, odjeći i, naravno, koži.

    ReplyDelete
    Replies
    1. S obzirom da su EDT u pitanju, postojanost je zadovoljavajuca :)

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.