13/02/2013

MaxFactor | Kohl Pencil

Ah, sreda, sreda... Mislim da mi je to najomrženiji dan.  Ne zato što je preterano zahtevan, nego mi je nekako ni tamo ni 'vamo. Još neće vikend, ali hvala Bogu ponedeljak prođe. Pa s obzirom na moju prinudnu insomniju, moji podočnjaci su plavi poput safira(ne, ni poređenje sa draguljima neće ih ulepšati), a lice mi je ko krpa posle ribanja poda. No, danas nije reč o 'tim' proizvodima, već o jednoj slatkoj olovčici koja čini da moje oči izgledaju malo otvorenije i budnije.



Reč je o MaxFactor-ovoj 'Khol' ajlajner olovci u nijansi '090 Natural Glaze'. Ovo je bež nijansa sa primesom boje lososa. Znam da se preporučuje korišćenje bele olovke u unutarnjem delu pokretnog kapka(to bi bio moj prigodan prevod za 'waterline'), ali ja se onda šetam unaokolo sa misterioznom belom linijom gde god pogledam. Ne znam da li se to dešava i drugima, no meni ta bela jako smeta. Te sam se odlučila na ovu blažu, ali podjednako efektivnu nijansu.


Što se tiče trajanja, u 'waterline-u' (Proklet bio Vuče i tvoja jezička nezavisnost! Zar nisi mogao nešto stranih reči da prevedeš?) traje oko 2 sata, što mnogima može da smeta, ali ja se do tada već osvestim, pa mi i nije neki problem. Ali ako ćemo realno, uopšetno da pričamo, to je jako loše trajanje. Pogotovo ako se u obzir uzme cena od oko 750 din.Olovka jeste kremasta, te ukoliko želite da je stavite na kapke(iako ja ne vidim baš zašto), nećete vući iste i tako iziritirati kožu.


Mislim da postoje mnogo bolje olovke na tržištu, za iste ili malo veće pare, ali svakako efektivnije.

Da li ste probale ovu olovku i šta koristite u 'waterline-u'? 

kissi&kissi
LeClaire

27 comments:

  1. ja pomiješam smeđi i bijeli gel liner i ostane 5+ sati na waterlineu :)))) a imala sam i ovu olovku nekad kad sam se počinjala šminkati

    ReplyDelete
    Replies
    1. bijeli je makeupgeek a smeđi kako koji naleti. inače bijeli gel liner mi je super za posvjetljivanje drugih pogotovo kada radim double ili triple liner :DD

      Delete
  2. Ja sam na zadnjem Chanel šminkanju saznala da je bolja više ta bež nijansa olovke i od tada tražim neku lijepu poput Chanelove koja mi je preskupa. Nisam cicija, ali ne dam za olovku 25 eura. Baš ću pogledati ovu sutra kod nas. Odlična mi se čini. I ja više pribjegavam tim bež nijansama.

    ReplyDelete
  3. koristim talika olovku,slične nijanse kao ova max factorova. sad znam što tražiti kad ovu potrošim :)

    ReplyDelete
  4. Ja sam na bijeloj iako bih i ja radije neku bež ali dok mi je neko dobro ne izreklamira, necu se sama upustat u kupovinu :)

    ReplyDelete
  5. Ja trenutno nemam neku finu bez olovku i u potrazi sam za istom. Sad sam u nedoumicio da li da kupim ovu ili ne. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja preporučujem Deborah olovke, zbog stvarno odlične postojanosti, ali ne znam da li imaju bež nijansu. Ako imaju, to ti je moja preporuka. :)

      Delete
  6. Ta je valjda najpopularnija bez olovka ikad :D
    Meni se svidja i bogme mi traje znatno vise od 2 sata, valjda se to razlikuje od oka do oka. Inace waterline zovem vodena linija pa ko shvati shvati :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni traje malo duze, ako prvo predjem 'vodenu liniju' stapicem za usi... :) Ali kada zurim(tj. kasnim, konstantno) preskacem taj korak.

      Delete
  7. Ova olovka je potpuni MH, nešto najprirodnije za waterline!

    ReplyDelete
  8. Imam takvu smeđu i crnu :D

    ReplyDelete
  9. ja više volim olovke od Bourjois, jesi li ih probala?

    ReplyDelete
  10. hmmm vidis nikad mi nije palo na pamet da probam ovakvu boju na waterline-u! sa belom sama sebi izgledam previse cudno pa je ne nosim toliko cesto ali bih ovu jako volela da probam :)

    takodje sam provalila da senke dosta duze stoje na waterline-u od bilo koje olovke za oci :) a mislim da bas imam jednu u ovakvoj boji pa cu morati da je probam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senka u waterline-u? Prvi put cujem! :) Jel ti se oci nisu iziritirale?

      Delete
    2. i to iz sephora seta paleta jedna crna - najbolja stvar na svetu! ne razliva se, ne bledi, duuuugo stoji, ma savrsenstvo! nije mi iziritirala oci, a jako su osetljive i obicno ne reaguju odmah vec nakon spavanja oticanjem kapaka a garantujem ti da mi se to nikad nije desilo sa senkom u waterline-u :)
      nanosim je sigma ili ecotools cetkicom za eyeliner, onom kosom :)

      dok ne probas neces znati ali ako su ti oci ultra osetljive onda mozda bolje nemoj. i drugaricama sam nanosila senke na waterline kad sam ih sminkala i nijednoj nista nije bilo al ono... nikad se ne zna :)

      ako probas, javi kako ti se cini ;)

      Delete
    3. Plase me samo komadici senke u oku! To mi se desilo par puta, a tada trepcem ko nenormalna u nadi da cu 'oprati' beonjaču. xD

      Delete
    4. hehe onda bolje nemoj ovo da probas :D

      Delete
    5. Tvoje upozorenje nije stiglo dovoljno brzo. Izgledala sam kao da imam tikove. :) Oh well... :)

      Delete
  11. Haha, skroz sam se nasmijala na zadnje komentare :)
    Ja imam ovu olovku, mislim da je to prva koju sam kupila za waterline (ne koristim bijele olovke i ne volim ih vidjeti, izgledaju mi neprirodno). Meni je olovka dobra, ali budući nosim leće pa su mi oči uvijek isušene, moram stalno trepkati da se navlaže, a znaš kako to ide i utječe na trajnost olovke na waterline-u. U potrazi sam za nečim vodootpornim pa makar i više koštalo:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mislim da su Deborah olovke jedne od najvodootpornijih(da li je to gramatički tačno?!) u drogerijama. A od ostalih, dobre su UD! Za NARS takodje čujem da su odlične što se tiče postojanosti, ali to ne mogu da tvrdim.

      Delete
  12. Imam ovaj kreon u beloj boji i obozavam gaa :) I meni ne izgleda cudno, bas volim da ga stavljam, mada lepse stoji mojoj sestri koja ima sitnije oci i onda joj ih bas onako lepo otvori :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma to je neki moj 'pet peeve' - bela! Ne volim ni belu senku niti olovku, uopste mi je bela za sminkanje veliki NO NO! :)

      Delete
  13. ne koristim nista jer su mi obično suhe pa me grebu

    ReplyDelete
  14. Imam ovu olovku i slazem se da joj je cena ipak malo previsoka,ali meni ova bez nijansa savrseno odgovara,slazem se za belu ,ona previse odudara od ociju,i mislim da vise istice crvenilo ocnih jabucica :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, bela previse odudara i uopste ne izgleda prirodno.

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.