27/02/2013

LUSH | Coal Face

Pošto nas LUSH zvanično napušta 28. februara, rešila sam da danas pišem o još jednom njihovom proizvodu koji redovno koristim. Nekako se vodim logikom, ako sada sve napišem lakše ću podneti odlazak, ali...ali.... Možda previše lično (a svakako previše dramatično) shvatam ovaj odlazak. Imam osećaj kao da je neko raskinuo sa mnom. Uzimajući to u obzir očekujem da očaj uskoro preraste u bes, a onda ću verovatno pisati e-mail pun mržnje vlasniku Lush-a ili njihovom PR-u. To mi dođe kao uža struka, tako da ako ste nekada ljuti i treba vam neki 'angry e-mail', zovite me u pomoć! ;) Možda da navedem to kao talenat u CV-u... Ok, dosta o tome, pređimo na Uglješu.


  Prvi put sam naletela na ovaj proizvod pre nešto više od mesec dana kada sam naručila Dark Angels, ali pošto ga nije bilo jedna devojka iz Lush-a mi je preporučila ovaj sapun kao zamenu, s tim da je naglasila kako je CF više za čišćenje kože, dok je DA kao piling. Rešila sam da uzmem sapunčić(očigledno).
Prvo sam mislila da se sapun zove 'Coala face' i tada mi to nije baš imalo smisla, ali nakon spoznaje pravog imena ja sam i dalje nastavila da ga zovem Koala.


'Coal Face' je namenjen masnoj i problematičnoj koži. Navodno čisti pore i upija višak sebuma bez isušivanja kože, a neki od pomoćnika pri ovom delovanju su ćumur u prahu, sandalovo i ružino ulje. Moram priznati da sam ostala zatečena efektom ovog sapuna. Zaista mi se lice očistilo, ne skorz, ali se vidi napredak. Ja ovaj sapunčić koristim tako što napravim penu u šaci i onda penu nanesem na vlažno lice. Prodavačica je takođe rekla da se može koristiti i direktno na licu i da tada čak može delovati kao piling, ali to je za mene bila nemoguća misija zbog samog oblika. U suštini dobijete sapunčinu i onda seckate koliko vam treba.


Ono što vam mogu reći jeste da je mom bratu, koji ima izuzetno masnu i probletičnu kožu, ovaj sapun zaista pomogao. Lice mu je znatno čistije, a i one budže ispod kože su se smirile. On preporučuje!
Ja sam probala ovaj sapun i na telu, jer pokušavam da se rešim upornih bubuljica na pozadini nadlaktice i opet, odlično deluje!
Što se tiče same teksture, izgleda kao običan sapun, ali se lako seče i ne puca. Ma, divan je! I naravno kao i svaki drugi proizvod koji sam zavolela i ovaj više nije dostupan, a mogli ste ga naći po ceni od 852din za 100g.

Da li ste probale ovaj ili neki drugi sapun za lice iz LUSH-a?

kissi&kissi
LeClaire
P.S. Razmišljala sam da napravim FB stranicu za blog. Da li bi vam to nekako olakšalo praćenje ili mislite da stranica nije potrebna?

41 comments:

  1. Ovi oprostajni postovi ce biti jako teski. Nisam probala ovaj sapun i sad cu patiti jer necu ni moci da probam. A ne mogu vala opet da idem u kupovinu. Juce sam otisla do Lush-a u poslednju oprostajnu kupovinu pa cu uskoro pisati o nabavci. :/

    ReplyDelete
  2. odlicno zvuci :) da sam se malo vise interesovala letos za lush ovo bi verovatno bio moj spasitelj :) ali sad sam suvokozac iz nekoliko razloga pa ako i budem u mogucnosti da navatam lush negde preko, moracu da ga zaobidjem :(
    super recenzija :)
    i da, napravi fejs :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam sta je gore masna ili suva koza...Muku mucis svakako. :/

      Delete
  3. Odlično zvuči za one koji imaju problematičnu kožu. Kao i svaki divan proizvod, i on ode :( Najgore od svega mi je kada pronađem neki HG i onda ga povuku iz serije... I onda sam i ja bijesna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam neki osecaj da sve kompanije ne razmisle dovoljno dobro pre nego sto povuku proizvod ili filijal. Ono sto ih ceka je stampedo mrzovoljnih zena.

      Delete
  4. Ovo stvarno deluje kao nesto sto bi pomoglo. Bas "lepo" sto zatvaraju radnju...To je bila jedna retko dobra prodavnica u Beogradu...-.-
    Napravi stranicu, rado bih pratila :) iako sam navikla ovako da ulazim na blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesim se, da ce mi zatvaranje LUSH-a biti samo jos jedan izgovor za putovanje preko granice. :)

      Delete
  5. i ja obozavam ovaj sapuncic, ali ja ne pravim penu kao ti, nego ga nanosim direktno na lice. malo mi je dehidrirala koza od njega, pa sam presla na fresh farmacy (onaj sto isto izgleda kao cf, samo je roze boje), ali sam pokupovala zalihe cf za leto :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam probala direktno na lice da stavim, ali zbog svih tih ivica nije mi prakticno.

      Delete
  6. I meni je jako krivo što odlaze, pokušaću da sutra skoknem u zadnji obilazak a i treba mi piling za usne...
    Nisam nikada probala sapunčiće a ovaj deluje baš lepo....

    ReplyDelete
  7. Jao, jao, koliko je to tuge za Lushom! Evo donosiću ti ja redovno iz Hrvatske, ublažiće se patnja nekako :) I lepo je znati nekoga sa talentom za besne mejlove, moji su ili previše besni ili previše kompromisni.
    Što se tiče Fejsa, preduhitrila si me tim pitanjem za jedan dan! :D To i ja pitam svoje čitaoce u okviru posta koji objavljujem sutra, već je spreman. Nemam pojma treba li FB, čas mislim da treba, čas da ne...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeej, nasla sam svog dilera! :D Meni je lakse na FB da pratim, jer blogger zna da baguje pa mi se nekad vrte praistorijski postovi nekih blogova, a novi nikako. Ja glasam da napravis FB stranicu! :)

      Delete
  8. Nažalost, u mom gradu ne postoji niti jedna prodavaonica s Lush proizvodina, ali neprestano čitam hvalospjeve na blogovima i stvarno ću se potruditi da nabavim barem par sapunčića i onaj gel za tuširanje u obliku želea :o)

    ReplyDelete
  9. Steta sto vam zatvaraju, ni ja ga u svom gradu nemam ali postoji mogucnost narucivanja online :) pa pokusaj, mozda dostavljaju i do srbije. Sad su cak poceli da nude nagrade za recenziju na svojoj fb stranici pa im posalji mail, mozda te nagrade :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma sumnjam da ce prihvatiti, jer to je samo za BiH. :/

      Delete
  10. Meni je ovaj sapun na WL.... nadam se da ću ga uskoro nabaviti.....

    Bilo bi zgodno da imaš FB stranicu, mada te ja svejedno pratim preko google reader-a

    ReplyDelete
  11. Zanimljivo da nisam probala ništa za čišenje lica od njih... a eto, sada i odlaze...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neka, barem neces imati razlog za dramu kao ja! :P

      Delete
  12. Ja nikad ništa od Lusha nisam probala ... a nešto i ne planiram :D

    ReplyDelete
  13. Ja sam taman napravila jedan lep WL i spremila se da odem i pokupujem i vidim da se zatvaraju... I moja logika je bila da bolje ni ne kupujem stvari, da mi se nešto ne svidi previše, pa šta ću onda :D

    ReplyDelete
  14. Bas korisna stvarcica. Steta sto o njemu nisam citala ranije. :/

    ReplyDelete
  15. So many people review Lush products, but I've never wanted to try them. Maybe I should! It would be nice if you could stop by my blog again, I always appreciate your comments and update almost every day :):)

    www.raindropsofsapphire.com

    ReplyDelete
  16. SUper je!

    ninafashionshow.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Nisam probala ovaj sapun, a uvek sam se pitala da li da ga probam..Probala sam Dark angels piling al mi on nista posebnno nije uradio..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa sapun je slabiji od pilinga, tako da ako ti on nije pomogao, sumnjam da ce sapuncic. :)

      Delete
  18. što su vam zatvorili Lush? :o
    mi u Hrvatskoj još tugujemo za Sephorom :(
    ako će trebati nešto, javi se, pa ćemo se nekako dogovoriti i poslati ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zbog, valjda, lose prodaje. Ja nisam ni znala da su vam zatvorili Seforu. To je bas bedak. :/

      Delete
    2. da, da, ljetos... jer smo bili dio Grčke Sephore pa su zbog lošeg poslovanja tamo, zatvorili Sephoru kod nas. Jako dobar razlog, al eto, šta možemo :(

      Delete
    3. Koja glupost! -.- Mislim da smo mi deo francuske sefore, ali opet, mozda sam ja to samo izvukla iz konteksta. :)

      Delete
  19. Obožavam sapune za lice:)
    Ovaj zvuči fantastično iako mu je boja neprivlačna:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boja je uzas :) Takodje sapun ostavlja crne tragove. Mogu se lako oprati, ali eto... :)

      Delete
  20. Jep, tako je otišla i Sephora u Zg. Isto zbog loše prodaje što me, ruku na srce, nimalo ne čudi jer im je reklama i općenito marketing iznosio 0 kuna u svih onih godina koliko su bili u Hrvatskoj. Užasno aljkavo odrađen posao. Jako mi je žao jer su držali brendove koje inače nemamo poput Too Faced, Sephora brand i sl., ali jbg. :/

    A Lush Coalface je odličan sapun! Malo je jači, ali neka, ja baš volim takve <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa i ovde ne ulažu previše. Mislim da ljudi više idu u Seforu, jer je to Sefora, a ne zato što su ponude ne znam kako dobre ili su se izreklamirali negde. :/

      Delete
  21. Korisna stvar. Hvala na savetima

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.