02/02/2013

Alverde Quattro | Chocolate palette

Dugo sam mozgala šta da 'recenziram' u svom sledećem postu i izbor se sveo na senke. Pa mislim da bi bilo fer da počnem od onih koje možda nisu idealne, niti moje omiljene, ali su svakako one koje koristim skoro svaki dan.
Radi se o Alverde Quattro paleti pod nazivom ''37 Chocolate''. Da budem skroz iskrena, stvarno nisam oduševljena ovom paletom, ali odrađuje svoj posao i svoju cenu potpuno opravdava.


No, pređimo na ''tehničke'' stvari...
Ovo je paleta neutralnih boja, gde su dve(svetlije nijanse) potpuno mat, jedna je sa šimerom(svetlija od tamnijih nijansi) i jedna je naizgled mat, ali zapravo ima slab šimer(u kutijici).


Prva, najsvetlija nijansa, je fina boja slonove kosti. Sviđa mi se što nije čisto bela, to mi je oduvek bilo malo napadno. Ovu boju koristim kao 'highlighter' ispod obrva, jer ne volim da mi taj deo bude obasut šljokicama. Malo je praškasta kada se nanosi, ali ništa preterano.

1.Ova je očigledno dosta korišćena

Druga nijansa je bež, malo tamnija od boje (moje) kože i ja je koristim za razmazivanje(blendovanje) drugih senki ili preko celog kapka kada žurim i treba mi nešto samo da prikrije moje šarenolike kapke. Ima finu puterastu teksturu i ok je pigmentovana.

2.Takođe jedna od korišćenijih

Treća nijansa, je dobro pigmentovana braonkasto-bakarna boja. U sebi sadrži sitan bronzani šimer, ali kada se nanese ima satenski finiš bez očiglednih delića šljokica. Malo se teže razmazuje, pa je ja nanosim blagim kružnim pokretima.

 3.Šimer u kutijici se ne prnosi verno na kapke

Četvrta, najomrženija, je prelepa boja tamne čokolade(neke fine, sa 70% kakaa), ali koišćenje iste uopšte nije slatko. Pre svega - blendovanje! Ovo čudo nanosim najblažim mogućim dodirom četkice i onda je razmazujem kao manijak. Ukoliko bih je prvo nanela na kapak, pa tek onda razmazivala, nastao bi veliki haos, iziritirala bih oko, napravila milion bora vukući kapak četkicom, a senka bi i dalje ostala tamo gde sam je prvi put stavila. No, nisam želela da odbacim celu paletu zarad jedne senke, pa ovu, najtamniju, koristim kao ajlajner. Za svaki dan se fino pokazala. Boja jako malo oslabi i to tek pred kraj dana.

4. Izgleda divno u kutiji, ali je u suštini djavo u obliku senke.



Sve u svemu, pigmentacije je ok, blenduje se ok, postojanost je ok* - paleta je ok, prosek. A može se naći u DM-u, po ceni od oko 550din za 7,2g proizvoda.
Ono što sam zaboravila da dodam, a Hermetic me je podsetila, jeste da su sada ove palete redizajnirane, ali su u suštini senke ostale iste. Novi dizajn možete videti ovde.

Da li ste koristile ovu paletu ili neki drugi Alverde-ov proizvod?

kissi&kissi
LeClaire

*Ja uvek koristim TooFaced Shadow Insurance ispod bilo koje senke, i sa tim postojanost je bila jako dobra. Bez njega, senke su trajale oko 4 sata pre nego što su počele da prave žurku u pregibu mog kapka.

25 comments:

  1. Paletica baš preslatko izgleda, a boje su mi divne! Za cijenu po kojoj se prodaje, mislim da zadovoljava nekakve dnevne kriterije :)

    ReplyDelete
  2. Ok su ove palete, ja imam samo jednu i ok mi je za te pare. Mislim da su nedavno povukli ove sa okruglim senkama i redizajnirali ih, mada mi se cini da su boje ostale iste.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesu ih redizajnirali, hvala što si me podsetila! :)

      Delete
  3. I meni su ok. Ja imam takvu paletu ali sa crnim senkama, malo je manje prakticna da se koristi samostalno, posto se sastoji od tamnoooo sive, i tri varijante crne blago razlicitih nijansi, neke su mat a neke sa sljokicama. Ali same po sebi senke su sasvim zadovoljavajuce. Vec dugo je koristim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se da su s obzirom na cenu sasvim zadovoljavajuće, ali definitivno postoje bolje na tržištu.

      Delete
  4. Bas lepa paletica. U ovim bojama imam L'oreal-ov quad. Ja od Alverde-a imam samo bazu za senku koja i nije nesto. Obecala sam sebi da vise ne kupujem palete jer je to za mene cisto bacanje para. Sve one lepo izgledaju al kad treba da ih koristim to obicno bude jedna - dve boje a ostale came.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja baš obrnuto razmišljam, jer, pošto sam veoma lenja, ne mogu da nagovorim sebe da vadim sve pojedinačne senke, pa da biram... Nego ovako uglavnom koristim sve iz jedne palete.

      Delete
  5. Mnogo puta sam ubacila ovu paletu u korpu, a onda bi mi razum proradio na putu do kase :)
    Možda su promenili forumulu kod novog pakovanja, baš ću obratiti pažnju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam da li su menjali formulu, ali ukoliko jesu, nadam se da su ih učinili malo kremastijim, lakšim za korišćenje.

      Delete
  6. Hm? Ja još nisam probala njihova sjenila, ali nakon ovog posta me niti ne mami. Cijena je OK, boje su nosive, ali nije da ih nemam u svojoj kolekciji, tako da ću ipak preskočiti.

    Pozdrav!

    ReplyDelete
  7. nemam nista od alverde senki... a htela sam da kupim nekoliko ovakvih paleta nekad davno :)

    super recenzija :)

    ReplyDelete
  8. svidja mi se kako pišeš :)
    što se ovih senki tiče, nisam ih probala jer nikad nisu došle na red... možda probam neku od njih kada mi se boje učine zanimljivim, jer ovih neutralnih već imam previše.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Ima samo 4 varijante, od toga uglavnom su 2 dostupne kod nas, ali veruj mi, ne propustas nista specijalno.

      Delete
  9. Za početak, odlične fotke, baš se dobro vidi svaka nijansa :) Ja ne volim Alverde i izbjegavam ih otkad sam kupila njihovu bazu za sjenilo koja je nešto najgore na svijetu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nemam neko konkretno misljenje o Alverde-u, ali nije mi preterano privlacan.
      P.S. Hvala na pohvali. Ja jos nisam prezadovoljna slikama, ali s obzirom na ovo varljivo Sunce i hladnocu(ili je slika u senci ili su mi se ruke tresle, pa je mutno), ovo bolje ne moze. :)

      Delete
  10. Hvala na recenziji, uvijek gledam njihove proizvode i kada radim swatch u dućanu djeluje OK :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Žalosno je što je to sve što jeste - samo OK. :)

      Delete
  11. Od ove firme imam trobojni korektor i mogu da kazem ono sto je zakljucak i tvog posta kada su u pitanju senke. Cena je srazmerna kvalitetu. U ovom cenovnom rangu moze da se nadje i nesto mozda malo bolje, ali ono sto mi se bas u ovoj paleti svidja su nijanse. Posto gotovo uvek kada nadjem neku paletu, jednostavno ne bih sve boje koristila, a ovde bas bih, mada me plasi ta najtamnija i njena deskripcija :D otici cu da vidim kako izgleda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boje su skorz nosive, a sto se tice najtamnije, ja sam nasla nacin kako da i nju koristim, ali najbolje je da sama proveris. :)

      Delete
  12. Tako lijepo izgledaju, sve su "moje boje" šteta što nisu kvalitetnije....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potpuno te razumem. Boje su idealne za svaki dan. :)

      Delete
  13. Super recenzija, baš si dobro opisala ponašanje pojedinih boja :)

    ReplyDelete
  14. I ja imam tu paleticu, kupila sam je jer su mi se svidele nijanse i slazem se - nit' smrdi nit' mirise :D Salu na stranu, najlosija mi je ona najsvetlija nijansa koja bi kao trebalo da sluzi da se nanese preko celog kapka - ali je jako lose pigmentisana i skoro se i ne vidi. Druga bez nijansa mi je pretamna za tu svrhu ali presvetla za neku drugu. treca senka (ona satenasta braon) je stvarno najbolja od ove 4, a cetvrta, najtamnija - meni uopste nije postojana, istina je da je jako pigmentisana, ali ja kad je nanesem bukvalno blendanjem mogu da je skoro skroz izbrisem koliko je praskasta. Svidja mi se jedino jer je mat pa je neko sa izrazito tamnim obrvama moze koristiti za popunjavanje istih.
    Bas sam se raspisala, izgleda da me alverde nesto inspirisao :D

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.